Friday, 14 October 2011

missed my blog





seriously...almost dua bulan blog ni diabaikan...ala cian dia...


tak sibuk tapi keadaan tak mengizinkan..hikss... 


reasons :



  • sakit (me and my hubby gilir2 sakit..dua2 gilir2 masuk spital...hmmm..arap2 pas ni da tak sakit2...jaga diri!!!)
  • balek kampung (da jumpa mak taknak tengok blog daaaaa)
  • pindah rumah
  • internet slow sebab umah baru ni line tenet dia cam kura-kura





banyak lagi reasons...biarlaaa....lagipun kalau betul2 nak update blog sepatutnye alasan2 di atas tak le diterima kecuali sakit la kannnn...ah lantakla...hihihi....




neway..tQ to sape2 yang singgah jugak sini...


meh nak share my family foto masa raya walaupun raya da bkurun kannn...hihi...








terima kasih kerana singgah.datang lagi.

Saturday, 13 August 2011

hatiku tiada di sini!!!

assalamualaikum...





semenjak bulan pose nih blog nih macam tak terlayan...


sibuk sibuk sibuk!!!


dah la takat suri rumah je...takde keje pon tapi tahla... sibuk tolong bapak mentua aku prepare nak niaga petang2 ., sibuk pikir nak masak ape untuk berbuka, sibuk mencari resipi, sibuk masak, sibuk kemas umah, sibuk shopping, sibuk pikir nak shopping ape...sibuk..sibuk sibuk..sibuk!!!..ape yang aku sibuk sangat tu pon aku tak tau...tapi seriously hati aku dah takde kat sini...


hati aku dah kat kampung..hari2 aku sibuk menghitung hari nak balek MIRI...da berlaki pon perangai still macam masa jadi student dolu2...tak sabar nak balek kampung tak sabar nak raya


takde mood langsung nak online..lagi2 dengan en kaseh sayang aku demam plak...huh...cepatla masa berlalu!!!


fyi, aku da siap packing nak balek miri, walhal aku nak balek lagi 2 minggu..hiks...ni tabiat aku yang aku mesti buat setiap kali nak balek kampung..packing 2-3 minggu awal..dasat tak dasat????!!! dah la aku packing baju aku sorang...en kaseh sayang aku tanya..baju abang da packing ke? hmmm...belom..nanti2 la...hehe...dasar lupa diri tol aku nih!!!!


hihi..aku kalau bab raya...aku eksaited terlebih..lebih dari kanak2 barang kali..haishhh...biarlaaaa janji aku bahagia dan tak kacau orang lain~~~


tapi yang sedihnyerrrrrr..blog aku bersawang berhabuk...tak terjaga...tengoklah last post bila...hmmm..tahla..aku dah taknak push diri da..biarla aku punyer mood comes naturally..bukan tengok orang wat 10-20 entri satu hari aku pon nak wat benda yang sama...malaslaaaa....aku takde masa..hikss.....


lagi satu benda yang wat  aku jarang update blog sebab tenet slow..sebab limit p1 wimax 20gb da abis...bulan nih aku donlod muvee tak ingat dunia..sampai limit 20gb pon abis...da bayar tapi due date dia 14hb so diaorang akan bukak balek limit 20gb tu on 15hb nih..lamanyaaa...after 20gb abis still boleh pakai lagi...tapi slowla..tu yang malas tu...nak blogwalking pon malas...huhu.... 


tapi kannn..tapi kannn...walaupon limit da abis...aku still berjaya donlod 2 muvee...walaupon pon lambat sikit...ah biarlaaaa...hihi...donlod muvee boleh nak blogwalking tak boleh..ape daaa...


ok la...da penat aku merepek meraban malam nih!!! ala bukan selalu...selalu duk review news je ape salah nya luahan perasaan plak...hiksss * bajet ada orang baca tul aku nih* ahhh...biarkannnnnn~~~~




SELAMAT HARI RAYA KAWAN2...LAYAN LAGU RAYA YUK!












terima kasih kerana singgah.datang lagi.

Tuesday, 9 August 2011

pelengkap hidupku


jatuh chenta ngan lagu nieee~~~


jom nyanyi ramai2!!yeayy~~


pelengkap hidupku eren feat romi (^_^)v


pelengkap hidupku


terima kasih kerana singgah.datang lagi.

berbuka puasa dengan encik kaseh sayang



heee...nak share sumthing...


last week g berbuka puasa ngan en somi a.k.a my en kaseh syg kat


KLANA RESORT, SEREMBAN






price affordable, makanan sedap2 belaka (semua best!!), environment sangat menenangkan...
tempat solat disediakan even untuk solat terawikh pon ado! ada orang nyanyi2 lagi...and ada ustaz yang akan bacakan doa sebelum berbuka puasa...










nice kannn...heee...ada rezeki nak g lagi laaaa....








terima kasih kerana singgah.datang lagi.

BAPA KEPARAT JADIKAN ANAK HAMBA SUNTIK DADAH



gambar hiasan dari bang google


JOHOR BAHRU: Seorang kanak-kanak diperlakukan seperti hamba oleh bapa kandung apabila ditugaskan menyuntik dadah ke tubuh orang tuanya itu ketika gian dan jika gagal berbuat demikian, kanak-kanak berkenaan bukan saja dimaki-hamun, malah dipukul lelaki terbabit.

Selain kerap dipukul jika enggan mematuhi arahan, kanak-kanak tujuh tahun itu tidak bersekolah sebaliknya menjaga lelaki berusia 40-an terbabit termasuk memasukkan dadah ke badan untuk melepaskan gian.


Kanak-kanak lelaki itu dikatakan mahir menggunakan jarum dan dikhuatiri mengikut jejak bapanya yang menjadi penagih dadah tegar.

Perkara itu dibongkar pengurus pusat perlindungan golongan kurang bernasib baik, Rumah Sinar Sofia, Ari Rahayu Rahmat, 41, yang menyifatkan kelakuan penagih terbabit amat melampau dan membawa pengaruh buruk kepada anaknya.

Menurut Rahayu, tindakan lelaki terbabit memberi tekanan mental kepada kanak-kanak itu yang juga anak sulung penagih dadah terbabit bersama pasangannya.

berita selanjutnya baca di harian metro naaaa....


gerammmm nih...nape la bapak dia tergamak buat anak dia jadi macam tu. eee...bangang punyer orang tua... ish...tak pasal2 aku ngamuk pagi2 nih...hmmm...jahatla...cian anak tu...bagi kat aku pon tak pe...hisshhhh...

tu la nak sangat pekena dadah tuuuuu...rosak segala akal pikiran...ada ke patut!!!! eee...amek kau biar kena tahan kat seumur hidup...huh... 

arap2 si anak tak jadi macam bapaknye....:(

terima kasih kerana singgah.datang lagi.

Monday, 8 August 2011

gambar khairul fahmi@apex dan dahlia teck tersebar di internet

assalamualaikum...


hmmm..eheee..... nak share nih~~~


gambar2 apex dan 'adek' kesayangan nyer da tersebar...ni kot bukti yang dimaksudkan cik jejariruncing tu pasal ex-tunang dia...hmmmm....







erk...orang yang sama kah?? hmmm..korang pikir la sendiri ek...


sama2 la kita amek iktibar dengan ape yang berlaku...pikir sebelum bertindak dan bercakap~~~jangan ikut perasaan...da tak de jodoh antara korang nak wat cam ne kannnnnn...


sumber: ohbulan n bang nara (~_*)v




ehe..entri first selepas beberapa hari menyepikan diri.sori!! buzy~~ tak sempat nak balas kunjungan yang singgah..makaceh sayang2 sekalian...insyaAllah t saya singgah n follow ek!! tQ sebab tinggalkan jejak.

terima kasih kerana singgah.datang lagi.

Friday, 5 August 2011

Isteri jumpa mayat suami tergantung

ANGGOTA polis mengangkat mayat Surendren yang ditemui mati tergantung di Jalan Bukit Lagi, Kangar semalam.

KANGAR - Seorang isteri yang pulang ke rumah selepas dua hari merajuk setelah bergaduh dengan suaminya tergamam apabila menemui mayat lelaki itu tergantung di tengah rumah di Jalan Bukit Lagi di sini semalam.

M. Rajasepery, 32, yang ingin mengambil pakaian di rumah terkejut apabila melihat mayat suaminya, P. Surendren, 29, terlentang di atas lantai dengan tali yang diguna untuk menggantung diri masih berada di lehernya pada pukul 1 petang.

Mengimbau semula kejadian itu, Rajasepery memberitahu, dia bertindak keluar dari rumah tersebut untuk menumpang di rumah saudara selepas mereka sering bergaduh dan dipukul suaminya sejak sebulan lalu.

Katanya, dia tidak tahu punca sebenar suaminya bertindak demikian.

"Mungkin dia (Surendren) tertekan selepas saya membuat laporan polis ekoran pergaduhan tersebut.

"Kami baru sebulan tinggal bersama kerana sebelum ini suami tinggal di Sungai Petani, Kedah di rumah isteri pertama.

"Kami baru sahaja berkahwin kerana perkahwinan suami dengan isteri pertama tidak dikurniakan anak. Suami bekerja di kedai tayar dan saya telah membuat dua laporan polis kerana saya sering dipukul," dakwanya di sini semalam.


erk...seramnya..balek2 umah jumpa mayat..huhu

sekarang ni semua orang amek jalan mudah bila ada masalah. bunuh diri, bunuh orang, buang anak..semualaaa..semua tu jalan mudah untuk selesaikan masalah bagi mereka yang terlibatla...tapi sebenarnya banyak lagi masalah dan kesan buruk dari jalan singkat tersebut.

haihhh...macam2 laaaa...

Ya, Allah...jauhkan kami dari malapetaka ini. kuatkanla iman kami dan jauhkan hati kami dari keinginan untuk melakukan kemungkaran..amin~~

terima kasih kerana singgah.datang lagi.

check : SENARAI HOTEL & RESORT YANG MENDAPAT SIJIL HALAL MALAYSIA (JAKIM)

assalamualaikum...


ehe...seronoknye nak balek miri, satu famili da plan ramai2 nak buka puasa kat IMPERIAL HOTEL,MIRI


da book untuk 7 orang...book on 29th August...so sape2 yang nak g makan sana..kalau jumpa aku sila2 la tego ek!!!


jom tengok pakej dia..giler murahh!!!





see nett 40.60/person according to the person yang aku pegi wat booking hari tu la...kalau aku salah info, so salah dia la bagi info salah...heksss. fyi- pegi 7 free sorang so bayar untuk 6 orang jess!!!


ok jangan risau aku da check kat website jakim hotel2 yang diberi sijil halal..imperial hotel salah satu daripadanya....so yippie leh pegi!!!eheeee


korang nak check kat SINI  ye....sori listnye panjang sgt...tak leh nak tepek kat sini..huahuahuaaaa~~~tak pon korang klik kat bawah ni!


SENARAI HOTEL & RESORT YANG MENDAPAT SIJIL HALAL MALAYSIA (JAKIM)

terima kasih kerana singgah.datang lagi.

“Kami Putus Tunang Secara Baik” – Ally Iskandar



Desas-desus mengenai pertunangan Ally Iskandar & Nur Aisyah Zainal yang berada di ambang peretakan sekitar minggu lepas akhirnya terjawab jua. Selepas 5 bulan, pertunangan antara Ally Iskandar & Nur Aisyah Zainal yang diikat pada 11 Februari 2011 telah sampai ke penghujungnya apabila kedua-dua pihak telah memutuskan ikatan tersebut pada 30 Julai 2011, Sabtu lepas.

Ally Iskandar yang ditemui ketika rakaman Mentor Raya di Sri Pentas 2, Plaza Sentral Shah Alam berkata keputusan untuk memutuskan pertunangan tersebut dibuat selepas perbincangan bersama Aisyah, sekitar 2 minggu lepas.

“Keluarga saya bertemu dengan keluarga Aisyah untuk memutuskan tali pertunangan kami pada hari Sabtu lepas, bersamaan 30 Julai 2011 di Ampang, Kuala Lumpur. Untuk pengetahuan, saya & Aisyah sudah berbincang mengenai perkara tersebut seminggu sebelum tarikh putusnya pertunangan kami.

“Kami berdua dengan rela hati memutuskan pertunangan ini dengan cara baik serta mengikut adat Melayu. Mungkin, kami berdua mempunyai kelemahan masing-masing. Jujur kata, putusnya pertunangan ini bukan disebabkan perkara-perkara sensasi seperti kehadiran orang ketiga. Cuma, kami tidak mempunyai keserasian & kesefahaman, tiada jodoh,” kata Ally Iskandar menjawab pertanyaan media mengenai sebab-sebab putus tunang.

Walau bagaimanapun, Ally Iskandar menyatakan dia sebenarnya berat hati untuk memutuskan pertunangan tersebut.

“Perkara ini amat berat kerana saya sudah bayangkan Aisyah sebagai bakal isteri. Saya agak kecewa & sedih kerana hubungan yang dirancang tidak menjadi. Lagipun, saya sudah berumur 35 tahun & lama membujang, sekarang sudah bersedia nak kahwin. Kami berdua cuba memberikan tempoh untuk memperbaiki hubungan, namun tidak boleh juga.

“Kami tidak pernah bergaduh besar. Malah, semasa rakaman Mentor dulu pun Aisyah selalu menemani saya. Cuma, sudah ditakdirkan kami tidak dijodohkan bersama.Setakat ini, hubungan kami berdua okay,” jelas Ally Iskandar mengenai status hubungannya dengan Aisyah selepas putusnya pertunangan mereka.

Ally Iskandar juga meminta orang ramai supaya tidak mengaitkan pertunangannya dengan krisis pertunangan pemain bola sepak Malaysia yang terjadi baru-baru ini.

“Saya meminta orang ramai supaya jangan menganggap situasi ini sebagai sesuatu yang buruk. Apa yang berlaku kepada saya adalah kebetulan semata-mata. Krisis pertunangan saya memang tiada kaitan dengan krisis pertunangan pemain bola sepak Malaysia yang berlaku tempoh hari.

“Alhamdullilah, keluarga kedua-dua pihak faham & terima keputusan kami. Buat masa ini, saya ingin memberikan fokus terhadap kareer. Walaupun keputusan yang dibuat itu berat, tapi saya akur jodoh itu ketentuan tuhan,” kata Ally Iskandar mengakhiri temubualnya bersama pihak media.


alaaa...cian bang Ally...hiks...baru nak tengok dia kawen..hmm xpela takde jodoh nak wat cam ne...baek putus sekarang daripada 'putus' pas kawen..haipp..mulut jahat!!

ermmm...sekarang musim putus tunang ker? kebetulan kot...erk mintak dijauhkan la ye...ramai kengkawan yang berstatus tunang dan menanti masa untuk diijabkabul nih...

korang yang nak kawen tu..bawak2 la bersabar ye..banyak dugaan orang yang nak kawen ni..ye la nak wat benda baek kann...semoga semuanya selamat dan berjalan lancar!!

terima kasih kerana singgah.datang lagi.

Thursday, 4 August 2011

Ditipu dan Dirogol Biras



gambar hiasan bang google


KAJANG: Hanya alasan mahu berbincang, seorang kakitangan sebuah syarikat swasta berusia 19 tahun menempuh detik hitam dalam hidupnya apabila dirogol birasnya di sebuah hotel di Bangi, Ahad lalu.

Dalam kejadian kira-kira jam 8 malam itu, suspek berusia 29 tahun pada mulanya menghubungi mangsa kononnya untuk bertemu bagi menyelesaikan masalah perhubungan mereka.

Ketua Polis Daerah Kajang, Asisten Komisioner Abdul Rashid Abdul Wahab, berkata mangsa yang tidak mengesyaki niat serong suspek bersetuju untuk bertemu.

“Suspek yang datang mengambil mangsa di rumah membawanya menaiki kereta sebelum singgah di sebuah hotel di Bangi kononnya untuk berbincang.

“Tiba di hotel, mangsa dibawa masuk ke dalam sebuah bilik,” katanya.

Beliau berkata, di dalam bilik, suspek menarik mangsa ke atas katil dan cuba membuka baju mangsa.

Katanya, mangsa yang ketakutan cuba melarikan diri, tetapi dihalang suspek.

“Suspek yang berang dengan tindakan mangsa menarik mangsa ke atas katil sebelum merogolnya,” katanya.

Beliau berkata, sebaik dirogol, suspek menghantar semula mangsa ke rumah dan berjanji akan bertanggungjawab atas kejadian itu.


“Menyedari suspek melarikan diri dan enggan bertanggungjawab selain hanya menjadikan dirinya sebagai pemuas nafsu, mangsa membuat laporan di Ibu Pejabat Polis (IPD) Kajang,” katanya.


biras tu ape? suami/isteri ipar kita [correct me if i'm wrong]

so kiranya masing2 da kawen la kan kalau ikut definition biras tu ape...


'suspek berusia 29 tahun pada mulanya menghubungi mangsa kononnya untuk bertemu bagi menyelesaikan masalah perhubungan mereka' - masalah perhubungan? masalah komunikasi kah? erk perhubungan apa yang dimaksudkan?? hmmm..

macam-macamla sekarang nih..kalau ikutkan kalau nak berbincang tak perlu kot g hotel bagai kan...kalau da naek bilik da laen da tu kot...hmmm....

semoga semuanya selamat dan diselesaikan dengan cara terbaik. 



terima kasih kerana singgah.datang lagi.

tak sabar nak balek miri

yeayyy...


lagi 21 hari nak balek = 3 minggu


tak sabar nih...


rindu orang miri sangat2~~~






my family <3 <3 <3. i'll be back on my birthday.woot..woot~~

terima kasih kerana singgah.datang lagi.

Mangsa Bunuh Dikerat 15

gambar hiasan dari bang google


AMPANG: Misteri bau busuk di sebuah unit pangsapuri tanpa penghuni di tingkat lima Blok Chryssa, Apartmen Astaria, di sini, sejak Sabtu lalu terbongkar apabila pihak pengurusan menemui kaki kiri manusia yang sudah berulat dan beberapa organ manusia dalam tandas unit itu, petang semalam.

Difahamkan, beberapa anggota badan manusia turut ditemui dalam tiga bungkusan plastik di atas siling tandas dan beberapa tempat dalam rumah berkenaan.

Dipercayai mangsa dibunuh tidak lebih dari seminggu lalu sebelum anggota badannya dikerat melebihi 15 bahagian.

Penghuni yang menginap selang sebuah rumah dari unit terbiar itu, Shahril Abdul Rahman, 30, berkata sebaik pulang dari kerja kira-kira jam 5.30 petang, dia bersama beberapa kakitangan pihak pengurusan bangunan memasuki unit berkenaan bagi menyiasat punca bau busuk itu.

“Saya terkejut apabila menemui satu kaki manusia dikerat dari paras pinggang sebelum pihak pengurusan menghubungi polis,” katanya ketika ditemui, semalam.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, Asisten Komisioner Amiruddin Jamaluddin yang berada di tempat kejadian, berkata anggota badan yang ditemui itu dihantar ke Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM) untuk proses bedah siasat.

“Identiti dan jantina mangsa belum dipastikan dan anggota terbabit sudah dihantar ke PPUM bagi tindakan lanjut.

“Anggota badan itu ditemui dibuang di merata-rata tempat dalam unit berkenaan yang lebih kurang 10 tahun tidak dihuni,” katanya.

Menurut Amirrudin, siasatan lanjutan akan dijalankan secepat mungkin bagi mengenal pasti identiti mangsa serta kejadian sebenar di sebalik penemuan mayat yang dikerat itu.


eeee...scary nyerr...kalau aku duk situ...aku sanggup pindah tempat len..

teroknyer..da la kena bunuh pastu kena kerat plak...jahat al kejam betul laaaa...

sekarang nih pergi mana-mana da tak selamat, semua kena berhati-hati. lalai sikit lain jadi nyer...adoiii..arap-arap tempat aku tinggal ni takde benda-benda macam ni berlaku...

hmmm...teringat filem flat 3A lakonan intan ladyana..sape da tengok? best tak? eheee..

terima kasih kerana singgah.datang lagi.

Wednesday, 3 August 2011

Diludah kekasih gelap suami

gambar hiasan dari bang google


SHAH ALAM: Ramadan kali ini tidak bermakna bagi seorang ibu beranak empat berusia 39 tahun apabila dia bukan saja diceraikan suami sebaliknya dia cedera selepas dibelasah lelaki itu di rumah sewa kekasih lelaki itu di Banting, dekat sini, kelmarin.

Difahamkan mangsa dibelasah suaminya berusia 40-an itu disebabkan wanita terbabit melarang suspek bersekedudukan dengan kekasihnya yang juga warga Indonesia di rumah sewa berkenaan.

Lebih mengaibkan apabila warga Indonesia itu bertindak keji dengan meludah muka mangsa di hadapan suaminya itu ketika pasangan terbabit bertengkar.

Dalam kejadian kira-kira jam 3.30 pagi itu, mangsa cedera di leher dan badan selepas ditampar dan ditumbuk suaminya.

Mangsa membuat laporan di Balai Polis Banting, di sini, menuntut tindakan tegas terhadap suaminya itu.

Menceritakan semula kejadian itu, mangsa yang mahu dikenali sebagai Intan, berkata dia dan anak lelakinya berusia 16 tahun pergi ke rumah sewa wanita terbabit bagi merayu suaminya pulang.

“Sebaik tiba di rumah berkenaan, saya meminta suami pulang ke rumah, namun tindakan saya itu menyebabkan dia berang sebelum memarahi saya.

“Malah, suami saya yang bagaikan dirasuk syaitan memukul saya di hadapan wanita terbabit,” katanya.

Menurut Intan, penderitaannya tidak berakhir di situ apabila suaminya menceraikannya dengan talak satu manakala wanita terbabit meludah mukanya.

“Suami mengarahkan saya dan anak meninggalkan kawasan berkenaan,” katanya, semalam.

Intan berkata, dia syak suaminya disihir wanita itu kerana lelaki terbabit tidak boleh berada di rumah mereka terutama sebelah malam sejak lima bulan lalu.

Intan berkata, dia sanggup memaafkan suaminya itu dan kembali bersamanya semula demi masa depan mereka sekeluarga.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Kuala Langat, Superintendan Nordin Manan mengesahkan menerima laporan kejadian itu.



huhh..macam-macamla kannn...dirasuk syaitan??hmm..nafsu semata-mata nih....kesian la kat puan Intan tu...bahaya ni..da kawen lama dan beranak pinak pon still ade lagi dugaan berumah tangga..ingat makin tua nak hidup bahagia sambil menunggu mati tapi da jadi macam ni......da takdir nak wat cam ne kann...semoga semuanya kembali aman dan bahagia la hendaknyer..

p/s:ehe... cam takut je kalau nak hire bibik kat umah...ahaks :p sendiri jadi bibik je laaaa (~_*)v *oktakdekaitandengankes*

terima kasih kerana singgah.datang lagi.

Tuesday, 2 August 2011

PELAJAR PROGRAM MOTIVASI SEKOLAH MENERIMA LAYANAN SEPERTI BANDUAN



MOHD. RAFSANJANI (depan) bersama pelajar lain menunjukkan kepala mereka yang dibotakkan ketika ditemui di Johor Bahru semalam.

JOHOR BAHRU - Seramai 33 pelajar lelaki Sekolah Menengah Kebangsaan Bandar Baru Uda (SMKBBU) di sini mendakwa mengalami penderaan fizikal dan dilayan seperti banduan semasa menjalani program motivasi di Penjara Kluang hujung minggu lalu.

Ketika program selama tiga hari dua malam bermula Jumaat lalu itu, mereka mendakwa diarah oleh warden penjara memakai pakaian banduan selain digari, ditampar, dipukul dan ditumbuk di perut hingga ada pelajar menangis.

Seorang peserta, Mohd. Rafsanjani Mohd. Rafi, 16, mendakwa, pihak sekolah memaklumkan bahawa program tersebut adalah untuk para pelajar yang mempunyai masalah disiplin.

"Apabila tiba di penjara, kami diminta menyerahkan barangan peribadi dan rambut kami dipotong sehingga pendek sebelum dibawa ke asrama.

"Keesokan harinya, ketika lawatan di penjara, saya terkejut apabila dimarahi dan dicekik oleh warden penjara," dakwanya di sini semalam.

Katanya, dia dipilih mengikuti program berkenaan kerana ponteng sekolah selama 10 hari tahun ini.

Rakannya, Syed Amirul Khair Syed Khaidir, 16, pula mendakwa, para pelajar didera melakukan pelbagai aktiviti memeritkan seperti tekan tubi, berguling atas jalan dan ketuk ketampi sebanyak 150 kali.

"Kami dilayan macam banduan dan saya sendiri ditumbuk di perut selain ditampar dua kali," dakwanya.

Dalam pada itu, ibu kepada Mohd. Rafsanjani, Wan Zuhidah Zainal, 41, berkata, pihak sekolah menghantar surat kepadanya tentang program itu tetapi tidak dinyatakan pengisiannya.

"Saya hanya mengetahui mereka dihantar ke penjara apabila bertanya guru di sekolah selepas curiga melihat pelajar dibawa menaiki bas Jabatan Penjara," katanya.

Pengerusi Jawatankuasa Pembangunan Usahawan dan Koperasi, Pelajaran dan Pengajian Tinggi Johor, Datuk Maulizan Bujang berkata, jika dakwaan itu benar, pihak sekolah perlu mengkaji semula pengisian program.

"Saya telah meminta Jabatan Pelajaran menyiasat dakwaan ini, begitu juga dengan pihak sekolah," katanya ketika dihubungi.

Yang Dipertua Persatuan Ibu Bapa dan Guru sekolah itu, Datuk Samsol Bari Jamali mengakui pihaknya mengetahui pelajar terbabit perlu menjalani simulasi kehidupan di penjara malah sekolah itu adalah yang ketiga mengikuti program sama.

Beliau berkata, pihak pentadbiran sekolah akan bersemuka dengan pelajar terbabit apabila sekolah dibuka esok.

Ketua Pemuda UMNO Johor Bahru, Khalid Mohamed yang menerima aduan terbabit berkata, satu memorandum yang ditandatangani ibu bapa peserta akan diserahkan kepada Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin yang juga Menteri Pelajaran.


Oleh NASRI JAMALUDIN
mohdnasri.jamaludin@kosmo.com.my



erk..nape program motivasi kene sampai macam tu sekali? oh untuk pelajar ada masalah disiplin. MASALAH DISIPLIN hmmm....betul ke tak ape yang budak-budak tu cakap. bukan ape budak sekarang ni pantang kene tegur dan kene marah sikit...balek umah mengadu kat parents kena dera pada hal dia yang wat perangai... sebab tak puas hati mula la nak ada-ada kan cerita...huh!! jangan nak manja sangatla kannn susahnyer jadi cikgu.. *sebabitusayatamojadicegu*

tapi kan, takkan la program ni tak de pemantauan dari sekolah kot. cikgu disiplin takkan nak serah bulat2 kat pihak penjara...ishh...ishh..ishh..*stop being jugdemental azryn*ok!

kalau la insiden ni betul....why pakcik warden? why???? nape kena buat gitu? kesian kat kanak-kanak yang tak berdisiplin itewww....hekss...kalau pon pakcik rasa tertekan dengan perangai mereka yang tak mendengar kata, pakcik bersabar je la, tak yah la nak pukul2!!

ok..kita tunggu dan lihat je la...kalau ada berita susulan untuk kes ni...huhu..cakap banyak pon tak guna.. tak da sapa yang bersalah selagi dia tak disabitkan dengan kesalahan!!arap2 pakcik warden tu tak salah..hiks (~_*)v



terima kasih kerana singgah.datang lagi.

Monday, 1 August 2011

DICULIK DAN DISAMUN DI HADAPAN RUMAH SENDIRI

NOR menunjukkan kesan lebam pada tangannya akibat dikasari empat penjenayah di Kampung Guntung Lua, Setiu Jumaat lalu.

SETIU – “Saya kini trauma dan menjadi takut apabila melihat kelibat lelaki lain kerana ia mengingatkan kejadian saya dilarikan sebelum disamun.”

Perasaan tersebut menghantui seorang guru wanita yang ingin dikenali sebagai Nor, 35, yang diculik sebelum disamun RM20,000 oleh sekumpulan empat lelaki menaiki sebuah kereta Perodua Myvi di hadapan rumahnya di Kampung Guntung Luar dekat sini Jumaat lalu.

Menurut Nor, sejak kejadian itu, kehidupannya begitu terganggu dan tidak tenang terutamanya apabila berdepan dengan sekumpulan lelaki.

Katanya, pengalaman hitam dalam hidupnya itu pasti akan diingatinya sampai bila-bila dan perlu mengambil masa untuk menjadi normal.

Mengimbau semula kejadian itu, Nor memberitahu, sebelum kejadian dia berada di laman rumah bersama seorang anak perempuannya berusia dua tahun sebelum didatangi seorang lelaki bertanyakan mengenai ‘Abang Din’ kira-kira pukul 6.30 petang.

“Lelaki itu kemudian beredar selepas saya mengatakan tidak tahu sebelum dia sekali lagi datang berlegar-legar di kawasan perumahan dengan menaiki kereta Myvi dengan tiga rakannya.

“Dia kemudian berhenti di depan rumah saya. Saya cuba masuk ke dalam rumah kerana takut tetapi dua lelaki yang keluar dari kereta terus memegang tangan dan menarik saya masuk ke dalam kereta,” ceritanya ketika ditemui di rumahnya di sini semalam.

Semalam Kosmo! melaporkan, Nor kerugian RM20,000 selepas tiga utas gelang, seutas rantai dan sebuah telefon bimbit miliknya dilarikan empat suspek dalam kejadian culik di depan rumahnya.

Oleh ADNAN MOHAMAD
berita@kosmo.com.my

dasatnyer...orang sekarang da tak kisah da janji dapat duit...kat rumah pon rumahlaa.. janji nafsu tamak diaorang tu dapat dipuaskan...kalau dulu orang cakap jangan lalu tempat sunyi sorang-sorang. BAHAYA. tapi sekarang depan rumah sendiri tu...ish..scary den~~~

banyak gak diaorang dapat dari akak tu..ni mesti da aim lama dah nih...diaorang tau da rutin akak tu...huh giler jahat!!!

so beware of stranger yang berlegar-legar depan rumah. mana tau diaorang ade niat jahat kan..ye la langkah berjaga-jaga. nampak sesuatu yang mencurigakan cepat-cepat repot polis ye~~ 

semoga kak Nor tabah dengan dugaan ni. Alhamdulillah kak Nor selamat.  Pesanan untuk semua orang termasuk diri sendiri BERHATI-HATILAH...rambut manusia nih sama hitam tapi hati lain-lain. buat baik salah buat jahat confirm salah kannn...so berpada-padalah.. 

terima kasih kerana singgah.datang lagi.

Sunday, 31 July 2011

SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN DAN SELAMAT BERPUASA



SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN YANG MULIA DAN SELAMAT BERPUASA KEPADA SEMUA PENGUNJUNG BLOG HUNNYAPIS.SEMOGA PUASA TAHUN INI LEBIH BERMAKNA DARI TAHUN SEBELUMNYA DAN PENUHI BULAN MULIA INI DENGAN AKTIVITI BERFAEDAH.



terima kasih kerana singgah.datang lagi.

Saturday, 30 July 2011

SEGMEN 3 JAM JE

jom join..da nak close pon jam 11 malam nih..hiks


3 jam je... nak join klik header ni k!






ok tu je...senang kan..serang sekaranggggg!!!




terima kasih kerana singgah.datang lagi.

10 Best Places To Visit In Dubai


ok..jom kita menjamu mata tengok tempat menarik wajib pergi kalao korang nak melancong kat DUBAI.. 



penat rasanya baca berita-berita yang menyayat hati yang berlaku disekeliling kita ...hmmm...lagipon aku rasa benda ni menarik untuk dikongsi bersama..hiksss


Dubai is one of the seven emirates of the United Arab Emirates and is located south of the Persian Gulf on the Arabian Peninsula. It has the largest population with the second largest land territory by area of all the emirates, after Abu Dhabi. In the country’s legislature, only Dubai and Abu Dhabi have the veto power over the critical matters of national importance. In 2007, Dubai was the 8th most visited city of the world and it is expected to accommodate over 15 million tourists by 2015.


 It is a great place for tourism and is famous world over. The primary activity of the tourists is shopping but there are also other modern and ancient attractions in Dubai which are a tempting factor for the tourists to visit this place.
Let us see some of the worth seeing places in Dubai. These places are not numbered in the increasing order of their attractiveness because everybody has his own taste about tourism. What I have tried here is to encompass some of the best places which you must visit in Dubai. Do let me know if you guys have some other interesting places to visit as it will help the other readers.




10. Dubai Autodrome


It is actually a motor sports facility and is a part of the Union Properties Motorcity development. It was first inaugurated in October 2004 and hosted the final round of the FIA GT Championship. Dubai Autodrome includes an FIA sanctioned 5.39km circuit, a Race & Driving school and a CIK approved Karting track.


9. Dubai Beaches


Dubai has got some of very beautiful beaches in the world and they run along Jumeirah Road. There are many hotels and private clubs along the length of the beach but at the same time there are many public access places which include playgrounds, barbecue sites, food kiosks, and picnic areas for families. January is the best month to visit these beaches as the temperatures are pleasant and one can enjoy to the hilt there.


8.BURJ AL ARAB


It is the tallest hotel in the world and the first 7-star hotel in the world. Its construction started in 1994 and was opened to the public in 1999. It is the iconic symbol of Dubai and it resembles a dhow (Arabian sea vessel) with a billowed out sail.


7.The World Islands In Dubai


It is a man-made archipelago of 300 islands constructed in the shape of a world map, four kilometers off the coast of Dubai, UAE. The islands project was actually the idea of Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, the ruler of Dubai, and was developed by Nakheel Properties. The overall cost of the project was estimated at 14 billion USD. Each island in the archipelago ranges from about 14,000 m² (150,000 square feet) to 42,000 m².


6. The Palm Islands Dubai


These are the world’s three man-made islands, so large that they can be seen from space with the naked eye. In 2002, the original two islands announced were the Palm Jumeirah and the Palm Jebel Ali and this project is being undertaken by Al Nakheel Properties (Nakheel Corporation). These islands are built in the shape of palm trees and there are houses on these islands to live in. It is simply marvelous.


5. Burj Khalifa

It is the tallest building in the world and measures over 828 meters. You can enjoy the stunning scenes of Dubai from the top of this building. Burj Khalifa has also got the world’s tallest restaurant situated on the 122nd floor at 442 meters (1350 ft) up in the sky.


4. Dubai Museum


It was built in 1787 and is the oldest building in Dubai. The aim of this museum was to present the traditional way of life in the Emirate of Dubai to the people. Lot of visitors come to visit the Dubai Museum and in March 2008, the Museum had 80,000 visitors. The museum includes local antiquities as well as artifacts from African and Asian countries that traded with Dubai.


3. Ski Dubai


Ski Dubai is actually an indoor ski resort and is the part of one of the world’s largest shopping mall, Mall of the Emirates. It was developed by Majid Al Futtaim Properties and has an indoor ski area of 22,500 square feet. It was opened in November 2005 and has many things for the people as a 60-meter high indoor mountain with 5 slopes of varying steepness and difficulty, including a 400-metre-long run, the world’s first indoor black run, and a 90-metre-long quarter pipe for snowboarders. This is not the end of the list guys as there are a lot of other things to enjoy there. Once you pay for the admission ticket, you are provided with winter-clothing, ski and snow-board equipment.


2. The Dubai Mall


This behemoth shopping mall is the world’s largest shopping mall based on total area and includes 1200 shops. It is the part of Burj Khalifa and this mall can be reached via Doha street. Now as we go into the mall the things you would see there are; the world’s largest Gold Souk with 220 retailers; the 850,000 sq ft (79,000 m2) Fashion Catwalk atrium; Fashion Island (Avenue), with 70 stores dedicated to haute couture; the Middle East’s first Galeries Lafayette department store; Oasis Fountain Waterfall; and WaterFront Atrium.


1. Desert Safari


In this, you use an off-road vehicle and set out for an exciting journey into the sand dunes. This is really a thrilling activity and this needs pertinent driving skills and experience to handle the car on the sand. For all the adventurous people out there, do try this and give it your best shot.

bestkannn..sape la nak sponsor aku g sana...heee...

terima kasih kerana singgah.datang lagi.

AL-FATIHAH UNTUK ARWAH MOHD ASHRAF HAFIZ ABD AZIZ

assalamualaikum




hmm..rasa terkejut dengan berita arwah mohd ashraf meninggal dunia pagi ini. baru tau pon sebab baca kat BLOG SIS ELLEN


setelah kes peribadinya yang ingin menukar nama selepas menjalani pembedahan penukaran jantina menggemparkan seluruh negara baru-baru ini , ramai yang memandang serong terhadap permohonon arwah di mahkamah.Menurut sumber, arwah dikatakan mengalami tekanan darah rendah melampau dan kemurungan sehingga dimasukkan di ICU dan disahkan meninggal dunia pagi tadi.


sama-sama la kita sedekahkan al fatihah untuk arwah. usahlah bercerita dan mengungkit kisah ini lagi. hanya arwah dan keluarga sahaja yang tahu penderitaan mereka...usah di tambah lagi.


takziah untuk keluarga arwah.semoga tabah menghadapi dugaan ini.kita hanya merancang.ALLAH jua yang menentukan.


simpati terhadap keluarga arwah.T_T. semoga rohmu dicucuri rahmat.




terima kasih kerana singgah.datang lagi.

Mayat Bayi Dalam Beg Tangan Wanita Ditemui Di Kilometer 282.4 Lebuhraya Utara Selatan




PERIKSA...anggota polis memeriksa mayat bayi yang berbungkus dalam beg tangan

NILAI: “Saya ingatkan beg tangan itu berisi duit, namun sebaik membukanya, saya terkejut melihat sehelai tuala berdarah dan apabila disentuh ia terasa lembut,” kata Azmi Talib, 48, pengguna jalan raya yang menemui mayat bayi lelaki di Kilometer 282.4, Lebuhraya Utara Selatan berhampiran susur masuk Nilai, di sini, semalam.

Dalam kejadian kira-kira jam 2.20 petang itu, Azmi yang kebetulan berhenti di bawah jambatan di lebuh raya berkenaan untuk makan durian bersama seorang rakannya mula sangsi melihat beg tangan wanita dalam keadaan masih elok dalam longkang berhampiran.

“Saya dan rakan menaiki dua motosikal dalam perjalanan pulang ke Gombak dari Muar, Johor, berhenti di situ kerana terlalu penat. Kami kemudian berhenti untuk makan durian dibawa dari kampung.

“Kemudian saya pergi ke longkang untuk membuang air kecil lalu ternampak beg masih lagi elok dan tergerak hati untuk membukanya,” katanya ketika ditemui di sini, semalam.

Menurutnya, dia bagaimanapun terkejut selepas ternampak kain berlumuran darah.

Katanya, dia tidak berani membuka bungkusan kain dalam beg itu dan terus menahan sebuah kereta peronda polis yang kebetulan melalui kawasan itu.

“Seorang anggota polis itu kemudian mengangkat beg ke atas dan membuka bungkusan itu sebelum menemui mayat bayi lelaki yang cukup sifat,” katanya.

Sementara itu, Timbalan Ketua Polis Daerah Seremban, Superintendan Mohd Yusoff Awang berkata, sepasukan anggota polis bergegas ke lokasi untuk melakukan siasatan sebaik dimaklumkan penemuan mayat bayi itu.

“Berdasarkan kepada siasatan awal mendapati bayi lelaki itu dipercayai baru dilahirkan kerana tali pusat dan uri masih ada padanya,” katanya.

“Malah, uri juga dibungkus dalam beg plastik berasingan dan diletakkan bersebelahan bayi itu. Bayi lelaki itu dibalut dengan tuala dan lampin di dalam sebuah beg tangan perempuan berwarna coklat,” katanya di sini, semalam.

Sepasukan polis dari Unit Forensik turut dikejarkan ke tempat kejadian bagi membantu kerja penyiasatan.

Beliau berkata, bayi itu dipercayai keturunan Melayu dan mayatnya itu dihantar ke Hospital Tuanku Jaafar Seremban (HTJS) untuk bedah siasat.

Polis masih mengesan suspek membuang bayi itu dan orang ramai mempunyai maklumat kejadian diminta menghubungi Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) di talian 06-6033222 atau balai polis berhampiran.

sumber



Astaghfirullahalazim...naseb baek pakcik tu ngan kawan-kawan dia bawak durian dari kampung..nasib baek pakcik tu nak berhenti makan kat situ..nasib baek pakcik tu terniat nak koncing kat longkang area situ...see...ni semua ketentuan ALLAH..kalau tak tak pasal-pasal baby ni kene hurung anjing ke..ape2 je la kann...


kesiannya diaaaaa...baby yang tak bersalah menjadi mangsa...nape mesti letak kat longkang...rendahnyer darjat si anak tu..eee..geramla plak...manala si ibu dan si ayah anak tu...sempurnakan la si anak tu dengan cara bermaruah...ni tak maen lotak masuk longkang jo kann..

kepada si ibu dan bapak baby...sampai hati korang wat gitu kat anak korang kannn...tak kesian ke weii..semoga korang insaf...tampil ke hadapan tuntut bayi korang sempurnakan la ia dengan sewajarnya. dia tak mintak pon lahir macam tu.dia tak bersalah...sobs sobss T_T.


terima kasih kerana singgah.datang lagi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...