Friday, 24 June 2011

2 Alam : Kongsi : anu Dalam botol

antara muvee2 ni mana satu pilihan korg??








ehe..aku tau cite ni mmg da lm...aku je bru tgok... 2 alam aku tgok kt utube, kongsi tgok dvd, ....dlm botol donlod kt jiwang.org 


bukan aku x sokong industri perfileman malaysia...tp setiap kali aku tgok cite melayu lastly aku msti ckp sib baek x tngok kat wayang kalau tak mmbazir je....


only few muvee(mengikut citarasa aku la) yg aku rs best dan worth it kalau tgok kat wayang kalau aku x tgok kat wayang msti aku rs rugi...sbb 1 kepuasan tgok muvee tu kat wayang...rs bangga dan puas sebb terhibur dan terpukul dengan moral of the story...x byk muvee melayu yg aku tgok tp antaranya adalahhh...



  • papadom (suka-x nyesal tgok becoz make me missed my papa)
  • selamat pagi cinta (tgok ngn en kaseh syg - told him no matter wat happen to u, i'll be by ur side...ahakksss)
  • hikayat merong mahawangsa (tgok a few days lepas kawen tu pon sbb soundtrack dia SEDETIK LEBIH konon lgu kasih syg laaa..aku suka cite ni sbb berunsurkn sejarah tp my en kaseh syg tdo...huhu...boring katanyer)
  • nur kasih (x tersentap pun walaupun pasal suami isteri - dunno why...filem x sehebat promosi)
  • cite len x ingtla...antara cite ni je aku ingt tp mcm x byk kot sbb before tayangan pon da fikir ala..nnti raya mesti kuar kat tv...huhu...
  • tp cite yg aku nyesal x tgok kat wayang adalah 'HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH' cite tu best..very entertaining.. part soley2 tu...me like~~~



ok berbalik ke cite2 di atas: antara 2 ALAM : KONGSI : ...DALAM BOTOL


aku pilih 2 ALAM..why..actually moral of the stori sgt bgus...insapla kejap kn...tp penceritaan dia x best...ulang benda yg sm...kalau ikut cite tu hanya 40 minit je kot kalau x ulang2...pelakon best (MR SETH TAN), berunsurkan agama tp byk selang adegan yg x sepatutnye then pakaian terlalu mnjolok anak tekak, anak telingaa segala anakla...hahaaaa..kalau diperbaiki mgkin lebih menarik perhatian


KONGSI: pelakon semua xde problem, lakonan mmg mantap, lawak...tp x menusouq ke kolbula...cite cm lompat2 byk jerit2..aku tgok 2 hari baru abis tu pon slepas memaksakn diri utk konsentrate


ANU DALAM BOTOL: x le trima aku cite nih..mmg cannot go laaaa...bosan...actor x best, geli..yg best parents tu je yg len smua x best...(jalil hamid ngn normah damanhuri mmg otai la) aku tgok smpai 3 hari tu pon x abes2 lg...huhu...


pape pon aku tetap sokong industri perfileman melayu...arap2 pas ni kualiti filem malaysia leh setanding hollywood...wahhhhh!!!


da di da di da di duuuuuuuu~~~~

terima kasih kerana singgah.datang lagi.

0 .:sweetcomments:.:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...