Saturday, 11 June 2011

.:kenduri kawen:.

weee huuuu...


alhamdulillah..kenyang rezeki ari ni mkn ns pengantin...amek berkat..wahahaaa...amek berkat kebahagiaan aku ngn en kaseh syg...bukan kawen lg..hep hepppp..ish2..mintak jauh...kusss semangat....seriau nyahhhhh!!!!!


ari ni bsiap xpress gler sbb da lmbt. duk ngadap cityville smpai lupa nk bsiap..smpai mak yam pggil...'AZREEEENNNNNN.....WHEN ARE WE GOING TO THE WEDDING????'..
weeeuuuu.. smenjak dua menjak ni aku speaking london kt umah..dasyat x dasyat????


dsbbkn kelalaian aku so bsiap gtu2 je la..tp kcumilan tu tetap menten..hahaaaa....




kaler purple gtu...tema wedding ni..merah itam..putih...nice gk....tp teringin la nk tgok org kawen pakai bju kaler teal ari tu ms kawen kt kdai pengantin kwn en kaseh syg tu xde bju kaler teal..so pilih dark purple..ok wat~~~


ni ha dia punyer door gift..sweet gtu..dia punyer isi..: air kotak, cute muffin & yg paling special key chain dr sabah...menantu dia kn org sabah bhhhh....




memmuuu dia...hahaaaa.....teringt amoi opis lm...menu jd memmuu....





ns minyak+ayam golek+daging salai masak lomak+labu masak lomak+gulai nenas+ikan kering+ulam2+buah2+sirap soda@sirap laici x sure la..sbb rs dia laen tp mmg sedap...last but not least bubur pulut itam & kek pisang as dessert..


aku amek ns minyak, ( harusla..bukan sng nk mkn nsi minyak pengantin ni)..ayam golek, gulai nenas, ikan kering n buah tembikai..den x brape reti la nk mkn daging msk lomak ni..for sure mmg faveret org nogori la kn..temasuk seisi umah aku ni...


oppsss..lupa nk bgtau..aku g knduri kawen tu ngn bapak mentua, mak yam n adik ipar aku nadia....presenting...taraaaaa....




hmmm...jgn pelik2..mak yam ni org thailand..sawadikaaa...masuk pintoo keluaq tingkaaaap..
dia bini baru bapak mentua aku...stelah arwah mak mentua aku xde.. ALFATIHAH...nape dia dipnggil mak yam?? sbb mak sedara en kaseh syg pnggil dia mak yam..singkatan mak siam.... 


aku no komen...da jodohkn... lg pon aku xde mslh ngn dia kcuali mslh bhasa jer...yela dia x reti ckp melayu..so kene speaking london...tp speaking london dia pun a bit problem.
aku kalau dia x phm siap kene ber sign language lg bru dia phm...cntoh2..vacuum pun dia x tau pe..aku kene wat aksi bru dia phm...rupanyer vacuum dia pggil cleaner je.. pastu kn..dia pggil sayor, vegetarian..setahu aku sayor tu in english vegetable...vegetarian tu org... huhu...correct me if i'm wrong..tp serius kdg2 ape dia ckp aku x phm..sbb dia ckp english pelat thai..da jd thainglish..huhu....


aku bukan nk mengumpat dia cuma nk brkongsi pengalaman aku ngn wanita thailand..bg aku dia ok..slalu gk dia kongsi pengalaman ngn aku...mak aku ckp bgusla..leh improve my english...hahahaaaa...tp yg bapak mentua aku x thn ari2 kene mkn mknan thai..org kmpungla katakn da biasa mkn msk lomak..ari2 mkn tomyam..hmmm..rs len gk...so dia bwak la mak yam blaja masak ngn nenek kat kmpung..heheeee....


k enuff of mak yam...aku arap kebahagian akan menyelubungi kuarga kami... arap2 semuanya akan dpermudahkn di kemudian hari...hidup kitaorg dberkati n rezeki kami sekeluarga melimpah ruah...dan dikurniakn kesihatan yg tip top...


dan aku arap gk semua org kat dunia ni punnn akan bahagia selaluuuuu..... xde perang2...cian kt anak2 yg jd mangsa perang tu..bg kt aku pon xpe..


okla..len kali aku smbung g....


spread luvssss....


lots of luv from seremban...da di da di da di duuuuuuu~~~~~

terima kasih kerana singgah.datang lagi.

2 .:sweetcomments:.:

Ashley said...

muahaha !! lawak lerr kak neng .. me likey ~ ♥ ♡

hunnyApis said...

hahaaaa..cali kn...heheee..tQ for viewing dear..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...