Friday, 15 July 2011

adakah patut???



gambar hiasan. aku tak cun cam nih pun...ehee:p


ade ke patut???

pernah tak korang kene PAKSA ngan promoter untuk beli barang diaorang atau guna servis yang diaorang tawarkan???


memang tak patutkan...ye...aku tau keje dia memang promote...tu memang cara dia nak cari rezeki...tapi bukan dengan PAKSA orang lain!!


alkisahnya begini...

pagi tadi g giant senawang.  saje pegi sana nak gedik survey mask and night krim...fyi...muka aku ni jenis berminyak tapi alhamdulillah takdela jerawat teruk ke..cuma takde licin sangat macam kulit baby sebab muka ni memang tak berjaga dari dulu...pas kawen ni baru sebok nak jaga..ehe...

tengah2 survey barang kat guardian(dalam giant ada guardian dan macam2 kedai laen) rasa diri ini diusha dari jauh...ya itu dia amoi cina duk perati aku...mesti dia da aim aku nak promote barang..takpe2 aku wat bodo je...pas cek semua harga barang aku pon kuar dari guardian nak gi beli COOLBLOG faveret aku...

adegan pun bermula...

amoi: kakak..kakak...i punyer company ada buat promotion untuk facial murah saja...

aku: oh ye ke..ok...(jalan lagi- amoi tu ikut jugak da la dekat giler-ok tak pe aku rilek je)

amoi: murah saja kakak harga asal RMXXX (aku da lupa) sekarang offer RM39.90

aku: yeke...tak pe..takpe...

amoi:try la kakak..murah ..murah...

aku: takpe..takpe...(ikut lagi si amoi ni-tak putus asa tu)

amoi: murah kakak..try la...

aku:tak pela i mau pegi depan ni...

amoi: takpe..murah..u try dulu..memang bagus

aku: takpela..(aku tgok muka dia-ada jerawat.yes!!!ada point) u pegi try dulu la muka u pun ada jerawat....(dalam hati gelak)

amoi: *muka tak puas hati* muka i memang teruk!!!tapi muka u lagi teruk!!!!!

aku: hmmmm....

patut tak patut dia wat cam tu....aku tau aku pon salah tak patut cakap gitu...dia duk paksa aku aku rimas la..da la aku takut nak percaya benda2 gini..aku cakap kat dia rilex je..takde tinggi suara pon...tapi dia dengan tinggi suara nye sambil tunjuk2 jari kat muka aku...

PATUT TAK PATUT???? tak patut....

ok...aku jalan je terus...malas nak layan orang yang bangang  cam tu (maap agak kasar di situ)...huissshhhh...aku tak penah cakap pon muka dia terok aku cakap pasal jerawat je..terus dia melenting.childish!!!orang macam ni memang pantang kene reject....kakak yang jalan kat belakang aku pun terkejut ngan amoi tu....terkejut dengan suara tinggi amoi tu...akak tu cakap " ish...maen paksa2 orang plak" ...tu ar kan tak patut betol kannnnnn.....

sib baek la amoi tu tak rosakkan mood aku nak beli cool blog..


da beli cool blog: chocolate coolblog + pearl...sedapnyerrr....



balek umah terus ngadu kat mak kat MIRI ngan en kaseh syg yang baru balek dari semayang jumaat..cian diaorang terpaksa dengar aku membebel...hahaaa



arap2 pas ni tak jumpa la adegan gini lagi..malu pun ada juga..tapi hak kita la nak terima sesuatu tu.tak perlu dipaksa2!!!korang kat luar sana hati2 dengan orang yang tak hormat orang gini.kalau barang bagus takyah promote pun orang nak kan!!!grrr


terima kasih kerana singgah.datang lagi.

7 .:sweetcomments:.:

dwaty said...

tak patut.... kalau saya, promoter tu baru kata aaaaaa... saya akn potng... 'dah ada'.... hehehehe.. jahat tak???

hunnyAPIS said...

tak jahat..memang patot pon untuk orang degil macam tu...masalahnye orang da cakap xpe2 dari awal hah kene sekali terus bengang...haha....padan muka dia..ari ni mesti dia langsung xde customer..hahaa...wat keje tak ikhlas la tu...:p

ciK LyndaWawa igUana said...

cantik blog...=]

Syaza Zul said...

Tulaa memaksa gila, tapi takde kan dah dapat coolblog :)

hunnyAPIS said...

@cik lynda: makaseh...biase je...:p

@syaza: tu ar pasal...geram jugak ngn org x reti gtu...hee xpe2 coolblog tetap coolblog :p

MFI said...

MFI slalu kene cmtu..tp bkn pasal produk kecantikan atau penjagaan badan la..slalunya produk2 perkhidmatan..
tension jugak sbnrnya..dorang tak paham yang kita cuba tolak ngn cara yg baik..

dya mohamad said...

rimas kot ngan org cmni.,dok ikut je kalo kite tak beli

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...