Monday, 25 July 2011

FAEDAH BLOG : KENAPA SAYA BERBLOGGING



en google ilebiu




maap tajuk agak skema di situ...hihi...tajuk deba boom amat penting okey...bak kata blogger2 yang hebak macam diaorang nih...wancikgumuzik, uLan, bangben, dan ramai g...nak tulis kang tak sampai plak matlamat entry nih!!! korang jenguk diaorang banyak giler tips n tutorial best situ...lagi2 untuk newbie macam aku!!!


tajuk tu jadi macam tu sebab tadi baca entry yang sangat2 best pasal 

Apa yang blogger newbie harap dan fikir ketika berbelog



korang baca kat BLOG CIK ARDA ek


ok..semua tahu blog ni sangat2 baru dan banyak lagi nak kene baiki...ye masa mula2 nak berblog dulu apa yang aku pikir semua da tertulis di blog di atas...sebijik sama...tak tipu!!!!!!


tapi takde sampai tahap kecewa bila takde follower la...hee


sekarang nih alhamdulillah entri saya ade orang komen kalau dulu langsung takde~~sila check entri dulu2 ye..memang agak lawak di situ la...ahhhh..biarkan..kisah lalu jangan dikenang!!


bila ada orang komen, saya ada satu perasaan suka..eheee...baru puas hati..i need readers not followers the more people comment the more people read or vise versa. (maap english agak berterabur..hiks) 


thankiu..thankiu..thankiu kawan2~~~


semenjak berblog nih aku rasa :



  • aku semakin ceria (hikss..serius tak tipu..tanya en somi)
  • aku da tak sunyi dan bosan (da la suri rumah yang tak bekerjaya-takde anak-duk sorang-memang bosan giler)
  • aku ada ramai kawan baru (kawan je ok-batas pergaulan still terjaga hiksss)
  • aku realize banyak benda aku bodoh dalam dunia nih dan buat kan aku semakin nak tau sesuatu benda (walau pon ade degree tak semua benda kita tau okeh. so jangan bodoh sombong!)
  • aku jadi rajin membaca (nak tambah ilmu kena rajin membaca- nak tambah idea pon kena rajin membaca!)
  • aku jadi curious bab ilmu internet, isu semasa, isu agama, politik dan lain-lain (da reti dan edit2 bagai dan still dalam proses belajar lagi, da tau ape berita terkini yang berlaku dalam dunia dan macam2 la..)
  • aku jadi rajin bertanya (haha..ini perangai aku paling buruk dari dulu-giler pemalu nak tanya-tak tau, memang mengaku tak tau tapi tak nak plak nak tanya pada yang pakar-sampai ke sudah bodoh la di situ)
  • aku jadi semakin berani untuk meluahkan pandangan aku terhadap sesuatu isu.walaupon pandangan tu macam berat sebelah ke agak lari dari tajuk tapi at least aku rasa aku mampu bersuara walaupon hanya menaip.kalau dulu aku setuju je ngan orang walaupon kurang setuju tah rasa macam takut nak keluarkan pandangan pada hal bukan orang kenal pon kannnn)
  • aku da tau cara2 make up, jaga muka, jaga diri, pakai tudung yang versatile (hihi...ni sampingan je- dulu make up satu fesyen je, sekarang takde la muka nampak sama je *erk da orang yang sama mestila nampak sama..pape je laaa* )



ok macam2 kita dapat dari blogging..banyak lagi la..tu antara faedah dan kebaikan positif yang aku dapat. tak tau la korang kannnn....yang negatif nye setakat ni tak cukup tido tu je la....hihi...kadang2 pukul 12 tengah malam pon still blogwalking lagi :p 


tapi kan aku nak gak merasa hasil dari en nuff2 penah sekali bawak ke mimpi...haha...lawak orang sebok nak BE, aku pon nak BE jugak..weee ;p


yang penting aku tidak penah mengabaikan tanggungjawab sebagai seorang isteri-insyaALLAH :) en somi selalu gak bertanya kabar tentang blog ni dan setiap malam aku akan cite kat dia ape2 yang aku baca dan tengok kat blog. so kiranya menceriakan lagi hubungan kami dengan berkongsi ilmu!! :D


happy blogging guys




terima kasih kerana singgah.datang lagi.

6 .:sweetcomments:.:

.izzati liyana. said...

memang. kalau ada orang comment baru rasa mcm ada jugak org jenguk blog ni. sudi nak baca. follower ramai-ramai pon bukan semua yang jenguk blog kite kan.

wan_cikgumuzik said...

semua nk tanya encik somi eek?? kah kah kah.. tetiba tertarik nk terjah sini dan agak teruja ada backlink blog saya di situ.. thanks so much..!! saya sangat hargainya..

saya sangat bangga dengan semangat awk kerana berperasan sangat terbuka dan positif... teruskan berperrasaan mcm tu ok..

kadang2 persaan syok sendiri sangat berguna dalam memajukan blog.. jangan fikir negatif.. hanya fikirkan yang positf.. kalau semua positif, semua akan menjadi baik dan sempurna..

sekian entri pendek saya di sini.. maaf kalau ada typo sbb saya selalu typo.. kih kih kih... :P

hunnyAPIS said...

hihi...tQ singgah *terharu*

haha...sape nak naikkan semangat diri sendiri kalau bukan diri sendiri kann..^_^

merahitujambu said...

bagus berbloging ni...byk yg kita share

amnie azmira said...

keep it up dear..^^

Cik Arda :D said...

haha. thx tag. Hihi..tulahh..sebenarnya banyak perkara manis ttg blogging...blajar dari bawah...rasa bertuah kan dapat jadik salah satu bergelar blogger..heehe..keep on blogging ! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...