Thursday, 28 July 2011

KALAU GAJI RM3000

yang ni aku amek dari ohpelik





rm3000 cukup tak?


sebelom aku teruskan.please take this as a general knowledge ye.jangan bertelagah pasal kerajaan kat sini.peliss ya.TQ


tak semua yang bergaji rm3000 dan mungkin ada yang kurang tapi ramai yang lebih kot kan..hikss. tapi even aku ada degree pon gaji tak penah cecah 3k..hmmm da nasib aku kot..blom ada rezeki lagi..xpe2 jangan mudah putus asa!!

so, mungkin ini la salah satu penyebab banyak berlaku kes sosial dalam negara . bunuh diri...marah sikit bunuh orang, simbah acid yela tertekan dengan kehidupan...


kos sara hidup makin meningkat, tapi gaji tak naik-naik... nak salah kan sape? jangan salah kan sape2. tak guna menuding jari lebih baik cari jalan penyelesaian. di mana ada kemahuan di situ ada jalan. memang begitu mudah berkata-kata. tapi tu lah hakikat...takde jalan mudah untuk berjaya melainkan berusaha, berdoa dan bertawakal!


gud news is :

Kabinet hari ini memutuskan untuk menambah satu lagi Bidang Keberhasilan Utama Negara (NKRA) iaitu yang berkaitan usaha untuk memerangi kos kehidupan yang kian meningkat. 


Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak, ketika mengumumkan perkara itu berkata langkah itu menjadikan bidang NKRA menjadi tujuh semuanya dan bukan lagi enam seperti sebelum ini.



baca selanjutnya kat SINI


ingat!!!-tak guna menuding jari dan menyalahkan sesiapa. berusaha, berusaha dan terus berusaha!


semoga anda semua dikurniakan keluarga bahagia dan dilimpah-ruahkan dengan rezeki yang HALAL

terima kasih kerana singgah.datang lagi.

14 .:sweetcomments:.:

Gerek Basikal said...

La ni gaji RM4500+ pun belum tentu cukup... Pelbagai barangan dan perkara luar jangka yang perlu dibelanjakan... Banyakkan sedekah dan ibadat, Insya Allah berkat rezeki

Manismadu84 said...

setujulah....kalau ikutkan gaji sekarang nie semuanya x cukup...gaji 5k pon kalo nafsu n keperluan 6K macamna....hehehehe

me@monolog said...

gaji kecik belanja kecik..
gaji besar belanja pun makin besar..

kalau tgk gaji, driver, office boy, cleaner dll gaji takdelah besar mana tapi mampu hidup.. anak2 pun ada yg cemerlang.. hebatkan cara Allah taala turunkan rezeki..

gaji 20k sebulan pun belum tentu cukup..

hunnyAPIS said...

betul tu..ALLAH yang maha mengetahui..yang kurniakan rezeki.. kalau nafsu bermaharajalela..byk mn pon gaji tetap x cukup..:)

Laila Majid said...

ya allah sempuutttt tengokk.saya dah la belum keje.damn

toblerone said...

adoi.. sume pon nk guna duit kn skg ni.. evn msk public toilet pon kne bayo 3osen..

bumbleB said...

setuju, tak pyh nk tuding jari kt sape2.. kite nk hidup kne la pandai2 kn, org lain gaji lg ckit bole je survive ;)

hunnyAPIS said...

@laila xpe..xyah semput ade tu rezeki dari ALLAH :)

@ BumbleB ..kan.. usaha je..:)

uLan said...

duit di dunia tok deng cam udah x ada maknanya kan.. lelah kerja,gaji byk byk,tpi nak mplah spending laju jak keluar huhuhu.. tpi x apalah mun kita makey untuk keperluan :-)

ahmadbaihaqie abdrazak said...

pilihan di tangan masing2. pilihlah yang terbaik demi masa depan bersama. hehe. nice entry btw

rara pinkmafia said...

mmg giler kan.huh! giler.tak tau nk ckp hape dh.

nurpiska said...

kne buat income lain la gamaknye kerje smbil berbisnes^.^

Encik JI said...

so, sama-samalah join politik. byk elaun woo jadi pak menteri. kekeke

Mila Ahmad said...

kita kene pandai manage duit klu x alamak memg xcukup...
memg skank taraf idup tinggi nak harapkan sorg je yg bekerja memgla xcukup!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...