Sunday, 3 July 2011

::mini pizza hunnyapis::



assalamualaikum...


weee...ari nih aku buat kan mini pizza untuk en kaseh syg...


taraaa.....






heee..biase je yg penting en kaseh syg suka...


meh nk tunjuk cara buat...


Bahan-bahan:

  • sos spagetti ( daging kisar + sos bolognese +cendawan butang = masak dulu ye)[balance pas mkn spagetti pon xpe..tp bukan spagetti carbonara tau-bolognese jewww!!]
  • sosej - potong nipis..actually ikut suka pon boleh
  • keju mozarella (pizza topping cheese-tak tau leh guna cheese laen tak..da biasa pakai chesse ni)
  • mayonnaise
  • sos cili
  • butter -sapu kat roti dan loyang pembakar
  • roti

Cara-cara:

  • sapukan butter kat roti
  • letak kan sos spagetti-sapukan rata ye atas roti..nak banyak letak banyak..nak sikit letak sikit
  • letakkan sosej yang dipotong tadi
  • taburkan keju mozarella
  • paipkan mayonnaise dan cili (watla cantek2 ckit-aku punye tak kemas sebab takde botol yang muncung halus nak paipkan mayonnaise dan sos cili itu- in case kalau xle nak paipkan sapukan sebelum letak sos spagetti pon bole)
  • lastly bakar pada oven 180 degree C lebih kurang 20 minit nak lagi rangup roti boleh la bakar lama sikit :)

selamat mencuba...


da di da di da di duuuuu~~~~


tak sedap jangan marah ye..heee...


terima kasih kerana singgah.datang lagi.

10 .:sweetcomments:.:

K-Addicts said...

hi, blogwalking here.interesting recipe to try on!tq for sharing.

hunnyAPIS said...

u r welcome. don't forget to try!!:)

beLLa said...

wah. looks yummy! senang je kan nak buat? tak terpikir pulak nak wat cmni. thanx 4 sharing. ^^

farah da butterfly said...

hmmm.. sedap nyer..=)

hunnyAPIS said...

wee...selamat mencuba :)

ekin alias said...

yummy~!

nasyitahahmadzaini said...

wah!bab2 makann ni den suko btol!:P

hunnyAPIS said...

ngeee...den lagi suko!! :D

nasyitahahmadzaini said...

ehh,,dio ghoti ckp minang lak ai...ahaha ;p

hunnyAPIS said...

haha...macam2 pon den boleh ha...lalalaa...:p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...