Monday, 25 July 2011

musim perayaan belum bermula bahan asas sudah mula dicatu



gambar hiasan dari en google-alamak lapar sudaaa




ini bukan fakta ye.. ini hanya kejadian yang berlaku di kawasan perumahan aku


recently nak beli minyak dan gula kat kedai runcit area rumah aku~~ kat situ banyak mini market dan kedai runcit segala bangsa ade...lebih dari 5 rasanye..


pegi kedai A, B, C, D semua takde gula ngan minyak pegi ke kedai ke E, muka pasrah da ni...tiba-tiba ringan plak mulut nak tanye :




aku : anty ada gula dan minyak tak? minyak plastik? heee...(minyak 5 kilo ade- taknak beli tak cukup duit:suh encik kaseh syg la beli ...hee)


anty : ada...berapa u mau?




rupanya diaorang simpan kat kaunter kalau tak tanya balek tangan kosong la jawabnye...


anty tu bagitau tak boleh beli banyak gula dan minyak limit 2 kilo 1 customer...sekarang stok susah nak dapat


haish...macam2 sekarang ni...ade je...


dulu masa keje construction selalu gak deal ngan KPDNKK diaorang memang busy memanjang tangkap orang simpan gula . pada hal takde isu gula tak cukup tapi ada orang tak bertanggungjwab simpan gula, sampai satu tahap permintaan tinggi -stok tak de, diaorang pun naikkan harga..keji betul...huh!!! lagipon masa tu nak chinese new year...lagi la diaorang giat nak simpan...grrr...


harap2 kejadian ni berlaku kat tempat aku je...susah oo...nanti nak raya..da la nak buat kueh raya....tak men la kueh tunjuk2..hiksss :p


seelok-elok nye kalau kejadian ni berlaku jugak di tempat korang dan berlarutan sila repot kat KPDNKK. sama2 kita membanteras orang yang tak bertanggungjawab nih!!!



terima kasih kerana singgah.datang lagi.

4 .:sweetcomments:.:

Salwa said...

Gula kdai runcit mesti diorg naikkan harge nnti.

hunnyAPIS said...

tu ar pasal..doa2kan tak je la ek..:(

Ellen said...

kurangkan gula..hehee..tapi kalo tak da gula apa pun tak jadi kan dik..adeii

hunnyAPIS said...

itula sis ellen..tak de gula semua jadi tawar..heee:p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...