Friday, 22 July 2011

nape pakcik driver van sekolah terjerit-jerit di jalan???





assalamualaikum~~


tadi g jemor baju.... heee...(kantoi nak masuk tgh ari baru jemor baju..pagi tadi ada hal g avon jap heee...ade orang order barang..ok enuff..)..hiks...


pastu terdengar dari jauh van sekolah dengan bunyik enjin yang bising dan pakcik driver yang terjerit2...


saya pon jenguk...ye la mana tau jadi pape kan leh la jadi saksi...wahhh....


pakcik tu jerit..."jangan...jangann...oiii....sabarrrrrr!!!"


nape dia jerit?????


budak yang dia nak drop lagi 2-3 umah sebelom sampai umah budak tu, budak tu sebok nak buka pintu van...haissshhhh...bahaya sungguh...lagi2 kalau budak2 yang suka main tolak2 tu tak pasal2 jatuh kan...ish ishhh...


pikir gak nape dia tak kunci je pintu, tapi budak sekarang bukan tak reti nak buka lagi2 van style lama. tarik je senang~~


budak zaman sekarang memang sangat bijak dan cepat je nak cam places.lagi2 places yang diaorang biasa lalu dan pergi.


aku agak pakcik tu pon terasa kot tekanan driver yang kena hentam semalam akibat kemalangan yang di alami oleh adik haziq yang cedere parah kene seret van tu...


baca SINI ek


so as conclusion: arap2 parents pon bagi kerjasama n educate their children to behave well wherever they go especially when they are not under their parent's supervision...


yela masing2 pon sayang anak, masing2 pon tak nak berlaku pape kat anak masing2 kannnn~~


tapi respect gak kat pakcik driver tu dia stop dan tunggu budak2 tu masuk area rumah dulu baru dia jalan siap hon kuat2 dan banyak kali so si ibu dalam umah perasan anak diaorang da balek. arap2 ape yang buat tu berpanjangan la...jangan sebab ada kes je baru nak berhati2~~


so parents jangan mengharap kan perubahan kerana perubahan hanya bermula dari diri sendiri!!! kita tak boleh harap driver semua ok..tapi kita boleh remind anak2 jangan nakal2 je...heee...


arap2 kes yang berlaku kat adik haziq tak akan berulang lagi...amin...take care uollsss (^_^)v 


zaman aku sekolah dulu,pakcik van yang bukak pintu..kecik2 da jadi datin...heee...zaman sekarang semua orang nak cepat..hmmm~~




terima kasih kerana singgah.datang lagi.

4 .:sweetcomments:.:

merahitujambu said...

memang ptt kena jerit..budak2 skang x syg nyawa..

.izzati liyana. said...

name pon budak-budak. mmg tak pikir panjang la. dulu mse kecik2, kete tengah jalan, ayh lupe nk kunci pintupon adik men bukak je. banyak kali pulak tuh. bahaya.

*Vivilicious* said...

ng bena..terselap juak rasa nya.. stuju kmk..education utk madah benda do's n don't ya penting dari rumah..

Salwa said...

bahaya nyer.kesabaran je kunci keselamatan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...