Monday, 25 July 2011

Pilihan Fesyen Hari Raya 2011: 40 Selebriti Memperagakan Blue Kebaya


antara pereka FESYEN yang menjayakan BLUE KEBAYA SHOWCASE


Seperti kebiasaannya, menjelang sahaja musim perayaan, orang ramai sudah mula tercari-cari fesyen yang sesuai untuk digayakan disepanjang hari raya. 

Disebabkan alasan itu, ia menjadi titik tolak kepada 15 orang pereka fesyen popular Malaysia hadir di majlis The Blue Kebaya Showcase untuk memperkenalkan rekaan dan fesyen terbaru mereka untuk hari raya aidilfitri kali ini.

Menampilkan pelbagai kelainan di setiap rekaan, kebaya-kebaya yang ditampilkan oleh pereka fesyen ini menggunakan fabrik-fabrik ternama seperti sutera, songket, bermanik dn lycra. Dan yang uniknya, 15 pereka fesyen yang antaranya terdiri daripada Ang Eng, Ariff Shukor, Cindai Sutera, Ezuwan Ismail, Khairi Sufi, Riffai, Salikin Sidek, Wan Huzairil, Nik Erwan, Sheila, Von Jolly dan Iszal ditemani oleh hampir 40 orang selebirti yang membantu memperagakan pakaian mereka pada petang itu.

Jom kita lihat fesyen-fesyen mereka:

Ezuwan Ismail dan rekaannya yang digayakan oleh si cantik Irma Hasmie, Neelofa dan Rozita Che Wan

Hazwani dan Marsha Gedik Londoh

Fauziah Latiff dan Fathia menggayakan rekaan Riffai - Fathia nampak tua dari usia sebenar...hmmm


Nasha yang super duper cantek dengan rekaan Iszal


Salikin Sidek memilih Farah Asyikin, Siti Saleha dan Ramona Zam Zam untuk memperagakan rekaannya

Jasmine Hamid Bersama Pereka Von Jolly- designer dia very the vogue..wow!!!

Sheila menampilkan Lisdawati Sebagai Selebriti Pilihannya


DITULIS OLEH WAHIDA OTHMAN KHAMIS, 21 JULAI 2011 11:08


ok...cantek tak??? so baju raya korang da ade?? heee...famili aku punyer tema tahun ni kaler olive green..hee~~ baju aku da siap..sonoknyerr...baju en kaseh syg je blom...tapi thun nih wat satu pasang baju je untuk raya sebab kawen ari tu ade wat 2 pasang baju len...baru pakai sekali...so pakai la lagi dan leh la jimat cermat.(^_^)v. 


ye la hari raya bukan tiket untuk kita berhabisan dan boros...membazir kan amalan setan.*peringatan untuk diri sendiri* ingat tu!!!! jangan duk sibuk nak shopping. kuar g mana2 ade je nak shopping. duk umah pon shopping. tak shopping luar shopping online...haisshhh..bila nak berubahh...hmmm.....dush!!!

dalam banyak2 baju berkenan ngan baju irma je.. tak seksisss :p



terima kasih kerana singgah.datang lagi.

5 .:sweetcomments:.:

dwaty said...

family aku plak tak pernah ada tema2... mak aku kata lantak korg la nak pakai baju apa jgn tak pakai baju sudah... hehehehehe

hunnyAPIS said...

haha..btul2 janji pakai baju sudaa...alaaa..ni pon mak yang nak so setiap kali nak wat baju raya kene tepon.."mak thun ni kaler pe???" haahaaaa...but is fun more challenging nk crik baju yg bkenan di hati :p

merahitujambu said...

dh tempah..harap siap la..risau gak ni...wah kemain eh artis2 kitanya baju raya

nurpiska said...

baju raye beli siap jek nnti mlm raye..hee

*Vivilicious* said...

tema thn tok merah!! tp kmk sikda mirah pun..cdak jak ada..

gney2 pun..ima nok k tudung ya juak kacak!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...