Monday, 11 July 2011

::semak size blog anda::



ok..kali ni nak share macam mane nak cek size blog kita...


ada org ckp timbang blog la.cek speed blogla...ape2jela..yg penting motif dia satu..nak tau kepantasan blog kita loading..


actually saya dengan rendah diri yang sangat rendah ni...mengaku saya memang sangat jakun dalam hal2 blog nih...so bila ada ilmu baru kira nak sharing is caringlaaa...


jomlaaaa


ehe..jom kita intai speed blog aku...wek2 :p


















menurut sumber2 - da tak ingat la kat mane nak gak kreditkan blogger laen tp serius lupa sape. sori ek!!


kalau size bawah 200KB kira okla tu..tapi ada gak yang cakap bawah 120KB paling ok...tapi aku rasa baik kita keep it as minimum as possible...lagi senang nak loading lagi orang suka nak singgah...


betul tak sifu sekalian???ehe...


sebab tu sekarang blog aku dah tak ada lagu...sebab jd lembab dan aku tak leh nak konsentrate blogwalking...sekarang ni nak blogwalking kena mutekan my lappy sebab setiap blog ada lagu masing2...:(


pastu nak try kurangkan ape yang patut....ade orang cakap letak read more kat every post - so blog tu takla panjang berjela...


tapi aku kalau tengok blog org ada letak read more macam malas je nak baca...heks...maybe aku patut tukar persepsi la plak..ye la nak ringan kan blog kene la usaha ye dakk...


penah sekali nak follow satu blog..blog best tapi macam2 ada...memang lembabla...sampai keluar error not enough memory????boleh gitu...so tak jadi nak follow sebab setiap kali buka blog tu kene restart lappy..so aku tak nak amek risiko...aku trus x jenguk2 blog tu da...ala...cian diaaaa....


ok tamo cite panjang2..korang cek la sendiri size blog korang brape ek..:p


kat sini :http://www.iwebtool.com/speed_test

macam2 leh cek kat sini..aku tak yah tunjuk la..segan...ehe...:p
terima kasih kerana singgah.datang lagi.

4 .:sweetcomments:.:

Mohd Yusuf said...

73.94KB saiz blog saya....he3...

tak buat readmore pun tak pe, asalnya set 2@3 entri dalam homepages. Entri yang lain boleh la tgk kat widget recent post ke, popular post ke ataupun buat je "sitemaps". :D

sy pun mls jgk nk klik readmore tu. hahaha

hunnyAPIS said...

wa...sgt ringan la ur blog...jeles nih...heee

okies...tQ for the info.t nak try wat gtu plak.arap2 kurangla ms loading nnti.tQ sgt2 :)

reza al-razi said...

wahh.. ringan je blog nie.. klo angin tiup mesti melayang nih.. hehe.. nice entry..

Miziey said...

blog gua ringan~ huhu~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...