Monday, 1 August 2011

DICULIK DAN DISAMUN DI HADAPAN RUMAH SENDIRI

NOR menunjukkan kesan lebam pada tangannya akibat dikasari empat penjenayah di Kampung Guntung Lua, Setiu Jumaat lalu.

SETIU – “Saya kini trauma dan menjadi takut apabila melihat kelibat lelaki lain kerana ia mengingatkan kejadian saya dilarikan sebelum disamun.”

Perasaan tersebut menghantui seorang guru wanita yang ingin dikenali sebagai Nor, 35, yang diculik sebelum disamun RM20,000 oleh sekumpulan empat lelaki menaiki sebuah kereta Perodua Myvi di hadapan rumahnya di Kampung Guntung Luar dekat sini Jumaat lalu.

Menurut Nor, sejak kejadian itu, kehidupannya begitu terganggu dan tidak tenang terutamanya apabila berdepan dengan sekumpulan lelaki.

Katanya, pengalaman hitam dalam hidupnya itu pasti akan diingatinya sampai bila-bila dan perlu mengambil masa untuk menjadi normal.

Mengimbau semula kejadian itu, Nor memberitahu, sebelum kejadian dia berada di laman rumah bersama seorang anak perempuannya berusia dua tahun sebelum didatangi seorang lelaki bertanyakan mengenai ‘Abang Din’ kira-kira pukul 6.30 petang.

“Lelaki itu kemudian beredar selepas saya mengatakan tidak tahu sebelum dia sekali lagi datang berlegar-legar di kawasan perumahan dengan menaiki kereta Myvi dengan tiga rakannya.

“Dia kemudian berhenti di depan rumah saya. Saya cuba masuk ke dalam rumah kerana takut tetapi dua lelaki yang keluar dari kereta terus memegang tangan dan menarik saya masuk ke dalam kereta,” ceritanya ketika ditemui di rumahnya di sini semalam.

Semalam Kosmo! melaporkan, Nor kerugian RM20,000 selepas tiga utas gelang, seutas rantai dan sebuah telefon bimbit miliknya dilarikan empat suspek dalam kejadian culik di depan rumahnya.

Oleh ADNAN MOHAMAD
berita@kosmo.com.my

dasatnyer...orang sekarang da tak kisah da janji dapat duit...kat rumah pon rumahlaa.. janji nafsu tamak diaorang tu dapat dipuaskan...kalau dulu orang cakap jangan lalu tempat sunyi sorang-sorang. BAHAYA. tapi sekarang depan rumah sendiri tu...ish..scary den~~~

banyak gak diaorang dapat dari akak tu..ni mesti da aim lama dah nih...diaorang tau da rutin akak tu...huh giler jahat!!!

so beware of stranger yang berlegar-legar depan rumah. mana tau diaorang ade niat jahat kan..ye la langkah berjaga-jaga. nampak sesuatu yang mencurigakan cepat-cepat repot polis ye~~ 

semoga kak Nor tabah dengan dugaan ni. Alhamdulillah kak Nor selamat.  Pesanan untuk semua orang termasuk diri sendiri BERHATI-HATILAH...rambut manusia nih sama hitam tapi hati lain-lain. buat baik salah buat jahat confirm salah kannn...so berpada-padalah.. 

terima kasih kerana singgah.datang lagi.

3 .:sweetcomments:.:

YUL said...

peh, gile, takut lah kalau cmnie

hanez said...

salam..selamat berpuasa.

Miziey said...

ya rabbi, tedah juak.. RM20,000.. nasib nya xda pa2.. nyawa gk penting bah, duit pat dicarik tp sakit juak ilang duak puloh ribu kdak ya jak.. semoga kak Nor tabah..
btw, Selamat Menyambut Remdan Hunnyapis.. semoga Remdan kali towk bermakna dan puasa penuh la hendaknya.. ok!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...