Saturday, 11 June 2011

final PIALA FA kelantan vs terengganu

hobin jang hobin...hahaaa...ari ni final PIALA FA la weiiiii....


en kaseh syg ajak tgok (arap2 jd..arap2 xde aral) ...weee...sonoknyerr 


 tp..tp... kene sokong terengganu (dlm ati, aku tetap sokong kelantan dr dlu g..ehemm sejak ade goalie yg muka cm jeponn tu la..hahaa even klantan lawan n9 aku tetap sokong kelantan dlm diam..ahaksss) ktaorg siap ada bju g... ni dia... taraaaaaa....credit tu sape wat bju ni...come sokmo...ngahhaaaa...




agak2 sape yg menang ek...


gud luck to kelantan n terengganu...jgn gaduh2 deh...


gomo kelate gomo!!!hahahaaaa....jgn maraaaa.....


da di da di da di duuuuuu~~~~

terima kasih kerana singgah.datang lagi.

.:kenduri kawen:.

weee huuuu...


alhamdulillah..kenyang rezeki ari ni mkn ns pengantin...amek berkat..wahahaaa...amek berkat kebahagiaan aku ngn en kaseh syg...bukan kawen lg..hep hepppp..ish2..mintak jauh...kusss semangat....seriau nyahhhhh!!!!!


ari ni bsiap xpress gler sbb da lmbt. duk ngadap cityville smpai lupa nk bsiap..smpai mak yam pggil...'AZREEEENNNNNN.....WHEN ARE WE GOING TO THE WEDDING????'..
weeeuuuu.. smenjak dua menjak ni aku speaking london kt umah..dasyat x dasyat????


dsbbkn kelalaian aku so bsiap gtu2 je la..tp kcumilan tu tetap menten..hahaaaa....




kaler purple gtu...tema wedding ni..merah itam..putih...nice gk....tp teringin la nk tgok org kawen pakai bju kaler teal ari tu ms kawen kt kdai pengantin kwn en kaseh syg tu xde bju kaler teal..so pilih dark purple..ok wat~~~


ni ha dia punyer door gift..sweet gtu..dia punyer isi..: air kotak, cute muffin & yg paling special key chain dr sabah...menantu dia kn org sabah bhhhh....




memmuuu dia...hahaaaa.....teringt amoi opis lm...menu jd memmuu....





ns minyak+ayam golek+daging salai masak lomak+labu masak lomak+gulai nenas+ikan kering+ulam2+buah2+sirap soda@sirap laici x sure la..sbb rs dia laen tp mmg sedap...last but not least bubur pulut itam & kek pisang as dessert..


aku amek ns minyak, ( harusla..bukan sng nk mkn nsi minyak pengantin ni)..ayam golek, gulai nenas, ikan kering n buah tembikai..den x brape reti la nk mkn daging msk lomak ni..for sure mmg faveret org nogori la kn..temasuk seisi umah aku ni...


oppsss..lupa nk bgtau..aku g knduri kawen tu ngn bapak mentua, mak yam n adik ipar aku nadia....presenting...taraaaaa....




hmmm...jgn pelik2..mak yam ni org thailand..sawadikaaa...masuk pintoo keluaq tingkaaaap..
dia bini baru bapak mentua aku...stelah arwah mak mentua aku xde.. ALFATIHAH...nape dia dipnggil mak yam?? sbb mak sedara en kaseh syg pnggil dia mak yam..singkatan mak siam.... 


aku no komen...da jodohkn... lg pon aku xde mslh ngn dia kcuali mslh bhasa jer...yela dia x reti ckp melayu..so kene speaking london...tp speaking london dia pun a bit problem.
aku kalau dia x phm siap kene ber sign language lg bru dia phm...cntoh2..vacuum pun dia x tau pe..aku kene wat aksi bru dia phm...rupanyer vacuum dia pggil cleaner je.. pastu kn..dia pggil sayor, vegetarian..setahu aku sayor tu in english vegetable...vegetarian tu org... huhu...correct me if i'm wrong..tp serius kdg2 ape dia ckp aku x phm..sbb dia ckp english pelat thai..da jd thainglish..huhu....


aku bukan nk mengumpat dia cuma nk brkongsi pengalaman aku ngn wanita thailand..bg aku dia ok..slalu gk dia kongsi pengalaman ngn aku...mak aku ckp bgusla..leh improve my english...hahahaaaa...tp yg bapak mentua aku x thn ari2 kene mkn mknan thai..org kmpungla katakn da biasa mkn msk lomak..ari2 mkn tomyam..hmmm..rs len gk...so dia bwak la mak yam blaja masak ngn nenek kat kmpung..heheeee....


k enuff of mak yam...aku arap kebahagian akan menyelubungi kuarga kami... arap2 semuanya akan dpermudahkn di kemudian hari...hidup kitaorg dberkati n rezeki kami sekeluarga melimpah ruah...dan dikurniakn kesihatan yg tip top...


dan aku arap gk semua org kat dunia ni punnn akan bahagia selaluuuuu..... xde perang2...cian kt anak2 yg jd mangsa perang tu..bg kt aku pon xpe..


okla..len kali aku smbung g....


spread luvssss....


lots of luv from seremban...da di da di da di duuuuuuu~~~~~

terima kasih kerana singgah.datang lagi.

maharaja lawak lg..

weee..monink....

mlm td mahaharaja lawak....jozan sgt2 best...suka sgt  tp x dapat nk concentrate sbb bunyik bising org karok kat luar..ye la umah org kawen la kata kn....

jozan mmg best....



pape pon jom kta enjoy bidio niiii....hahahaaa...taraaaaaaaa.....



sape tgok mlm td msti rs jozan plg best an an an.....ngaaaa....jambu ok gk..tp geli la...tgok yus pakai bju pink tu...hahahaaa..xnak tnjuk la..korang tgok sendiri kt utube la na.... jambu minggu ke 11 1st part enjoy the bidiosss...


da di da di da di duuuuuuu~~~

terima kasih kerana singgah.datang lagi.

ms lapang aku (iluvcityville)

heheeeeee....weeehuuuu.......

nk share sumthing before aku memelapkn mata....

kalau aku xde keje (means x wat keje umahla..selaen ngadap blog/fesbuk /twitter) bende ni la aku duk hadap ari2..dr pg smpai mlm...bla da xdek energy bru aku stop....game yg paling aku suka dlm dunia selain the sims...taraaaaaaa

CITYVILLE!!! hahaaaa...cm budak2 kn...tp aku suke gler..aku stat maen dr aku x kawen smpaila skrg...ni semua pengaruh dak opis lm aku..ZUL HAFIZ & MARTINI..laki bini main game budak2 sampai aku pon terjebak...wei x sbr nk tunggu korg kawen..ngeee....

aku maen bnda alah ni x kira ms..even aku bz pon aku msti amek ms nk maen..da addicted kot.. ms brapa ari nk kawen pon aku sibok maen game ni..sampai papa aku ckp...da la tu kak..ckup2la...heheeee..papa aku jrg tego kalau ktaorg wat pape..tp ni bakal pengantin sibuk maen game bising ar dia...hueee...

sekarang aku da sampai level 61..heheee...kira hebatla kn... ZUL HAFIZ & MARTINI yg lg awal main dr aku level 30 pon x lepas...hahaaa...saje highlite nm korg..usaha KERAS lg ye!!!!

mcm2 aku wat nk naek kn level aku..g sna cni nk suh org add kn...kalau la aku bersungguh mcm tu in real life msti aku da jd wanita bekerjaya yg berjaya skrg..hmmm..xtau la ape nk jd ngn aku...arrgggghhhhh..tension!!!!!

xpe2..jgn2 tension ade tu rezeki utk aku..sbr yeeee..ok aku nk tnjuk town aku...taraaaaaa..


nm AZREEN'S TOWN skema gler..t aku nk tukar..town aku serabut ckit t ade ms aku nk wat renovation ckit..hahahaaaa..semangat x????

hihiiii...amacm ada brani?jom maen cityville jom..t jgn lupa add aku k...the more the merrier...

da di da di da di duuuuuuuu~~~~

terima kasih kerana singgah.datang lagi.

Friday, 10 June 2011

yuk nonton maharaja lawak yuk!!

aae onk aae onkkkkkk....gagagaaaaaa

friday da hamper ke pnghujung so comes saturday...sebelom jumaat melabuhkn tirai buluhnyerrr...apakata kita tgok maharajalawak mlm ni kt ASTRO WARNA channel 132...



agk2 sape la yg best mlm ni..arap2 grup faveret aku x mengecewakn.....

nk tau faveret grup aku...ni dia..taraaaaaaa....


JAMBU...muka legend ati kiut...sweet gtu...i like~~~

jom ramai2 vote jambu....tp aku x penah vote pon...hahaaaa...sbb aku xtau aku dpt pe klu aku vote diaorg..drpd aku abiskn duit en kaseh syg utk vote diaorg baek aku g beli bju ke mk up ke..ada gk pekdah....

hep hep hepppp...nk tnjuk lg..nk tnjuk g....grup yg aku chentai jugak..sbb tgok muka diaorg aku da gelak x tnggu diaorg bukak mulut g...wawaaaaa...taraaaaaaa....



pape pon...enjoy tonite..yg +ve jdkn tauladan yg -ve jdkn sempadan...nm pon lawak kn..lawak la jugak cr penerimaannyer..xpe perlu nk terasa ati bagai..just take it as entertainment..

hv fun..da di da di duuuuuu~~~

terima kasih kerana singgah.datang lagi.

jom pakai P1 Wimax 4G!!

weee..haluuuuuuu~~


aku tau kewujudan blog ni mmg da lm tp skrg je bru terniat nk wat...da brapa bulan duk tanam anggur kat umah


mmg busan glerrrr...nk online kene g opis en kaseh syg.. x pon tnggu dia balek mlm anta broadband umobile dia yg cumil tu...mn syok..


end up en kaseh syg subscribekn P1 Wimax 4G utk aku kat umah...dia ckp xdela honey bosan sgt kalau abg g keje..heee..tQ yunk!!! yela..dia subscribe astro mustika pon x jln..bosan gak..astro ni cite ulang2..hampeh tollll...tp nm pon siaran berbayar cm tu la jadahnyerrr...


ok..cite pasal P1 Wimax ni..utk aku la..blh thn gak laju..mybe 4G kot..aku pon x tau ape beza 4G ngn 3G..pkai je la..en kaseh syg x nak psg streamyx..susah..lg2 ada fixed line...BAHAYA!!


kelebihan P1 Wimax yg aku pkai ni..dia bole wifi skali..kalau aku mls nk ngadap notebuk yg cumil ni aku leh online guna henpon...pastu..kat area umah aku ni..line dia mmg xde problem..penoh je...so aku suka ar... guna brodben digi..slow nk mamp** ish2..rs geram plak...so bertukarla ke P1 Wimax..kalau nk tau urusan harga aku mmg xtau la..sbb bukan aku bayo..tp dia punyer after sales service mmg mantop..kejap2 call ok ke tak..ok kn kalau gtu..ok bah kalau koooo~~ahaksss..


ini la dia..si jntung ati..taraaaaa....








hehe..cumilknnn....besar mmg besar xleh nk bwk g mn2..xpe..ada 1 g berukben yg comel tu leh la bawak jln2~~pasal connection dia aku x sure sgt tp cek speed 100 mbps....mcm x btul je..tp mmg puas ati la...arap2 pas ni xde problem...


ok la..c u then...da di da di da di duuuuuuuu~~~

terima kasih kerana singgah.datang lagi.

selamat hari jumaat uolls~~

Assalamualaikum..gud moning!!!!

oo..da ari jumaat la..mesti ramai yg tnggu ari ni kn...hek hek..ada la tu org nk g detink2 ujg minggu ni..ahaks...

da sarapan ke blom????ari ni aku bekfast conflex jekk + chocolate milk..taraaaa...


hehee...ye aku tau..aku mmg bekfast sblah benda cute itueee...ni la keje aku dr pg smpai ptg skrg...hueeee~~

okies..enuff of my bekfast..just to wish: pada hari jumaat yg mulia ini..semoga segala urusan kita akan dipermudahkan..semoga semuanya baik2 saja..arap2 en kaseh syg wat keje ngn tenang & problemless..amin...

k.... da di da di da di duuuuuuuuuu~~~

terima kasih kerana singgah.datang lagi.

Thursday, 9 June 2011

rindu!!!

td ms godek2 notebuk ni nk buang ape yg ptut sbb da rs berat sgt..tba2 terlihat satu gamba..

sy jd rindu seseorg...

rindu kt dak comel yg yg jd teman gaduh aku dr kecik...miss u so much dollz.. ni la dak yg paling cun lam famili aku..(lakau tew un akew puji kaau..lain kali..never!!!!)


uuu..x sabar nk balek miri...da di da di da di duuuuuuu~~

terima kasih kerana singgah.datang lagi.

Tanpamu by Sabhi Sadhi feat Helena

suka gler lagu..bukn sbb dia ost nurkasih tp melodi dia best ar....romantik gtu...siap wat ringtone utk en. kaseh syg g....wawaaa..jwang siot aku mlm nihhh!!!

aku x knal sgt pon kat penyanyi nih..tp sore sedap ckup pakej tp nape x fofuler ek..hmm~~





ok la ni lirik lgu tu...jom karok sm2!!!

Lirik Lagu Tanpamu – Sabhi Saddi ft Helena

Tanpamu hidup jadi sunyi
Tanpamu ku seakan mati
Tanpamu bagai malam tanpa bintang

Korus
Tanpamu aku akan tersesat
Tanpamu tiada lagi hasrat
Tanpamu seakan jantungku berhenti
Kau yang terindah dalam hidup ini
Dan tak akan pernah berubah selamanya
Aku terlahir hanyalah untuk kamu
Jadi pelindung dirimu

Tanpamu nafasku terhenti
Keranamu aku ada disini
Tetap bersamaku selalu disampingku
Untuk selamanya

Korus

Kasih yakinlah kepada diriku
Sayang dan cintaku pun hanya untukmu
Dan takkan berubah untuk selamanya
Cintaku padamu
enjoy guys...da di da di duuuuuuu~~~~

jp2..nk tnjuk sape sabhi sadhi...taraaaa......


ost from NUR KASIH..hmm muvee ni x la best mn speti yg dipromotekn tp aku da tgok ngn en kaseh syg..so kira okla~~


k.. da di da di da di duuuuuuuuu~~

terima kasih kerana singgah.datang lagi.

our dinner

mkn mlm dinda ngan kanda mlm ni hanyela:

  • ikan goreng yg sgt2 garing...heee phm2 je la sbb ape ek (trlbih garing sbb sticky pan..huhu..mybe msuk ms minyak blom panas sgt..ngee)
  • brokoli goreng ikan masing..
  • telo masing

simple.sweet.luvly..hahaaa mmg simple gler sbb en kaseh syg mmg x memilih bab mkn..ape aku msk dia sosah jo...tp dia da bgtau la siap2 dia x suka mkn pe.. dia BENCI SAYUR.. grrrr...pntang mkn sayo.."honey nk mkn sayo mknla..abg xnk"....tp cr2 nk bg dia mkn sayo mudah aje..letak la pape lam sayo tu..udg ke..sutun ke, ayam ke..mesti dia mkn...huhu..

ingt nk uplod gmba seperti yg tlah dmklumkn sbntar td..tp dsebbkn ikan tu klihatn agak cacat...haha..tp sdap gak...so x jd den nk uplod!!!

den uplod bnde len la...taraaaa....nk makan abc!!!!dapnyerrrr


 
k la...da di da di da di duuuuuuuu~~~ spread luvs wink2...


terima kasih kerana singgah.datang lagi.

nk masak pe???

ari ni nk masak pe?????

ari2 aku pk nk masak pe..kira da rutin harianla... pg2 prepare bekfast...tu pon kdg2 ado kdg2 xdo..cian en. kaseh syg..tgh ari x masak sbb en kaseh syg x balek umah (so secara otomatiknya aku pon x mkn..hmm bole diet nih..konon~~)

petang bru masak tu pon simple gler....waaa...ari ni xtau nk masak pe.. hmm..jp g la pk..xpe2 t aku da siap msk aku uplod gmba ek..huhu~~

aku duduk ngn family en. kaseh syg...msti korg heran nape aku x msk utk bapak mentua aku..sbb da ada mak yam msk kn utk dia (mak yam tu sape t aku cite len kali..wahaha..x besh ar cite smua kt cni!! -abg, honey janji x cite bukn2..promise!!). tp kalau dia masak aku tlg je ape yg ptut..bla diaorg mkn aku msuk ar bilik..sbb aku nk mkn ngn en. kaseh syg gk..x dulik!! kcuali kalau aku lapar aku mkn ar ngn diaorg...huhu~~

k la nk g dapo la nk tgok ape2 yg patot..waaa..da naek juling ngadap notebuk nih..

da di da di duuuuuuuuu~~~


terima kasih kerana singgah.datang lagi.

kawennnnnn!!!!!

aku ngn hubby aku baru nk msuk 3 bulan kawen...kira still pengantin bru la..ngeee...bulan 9 ni..genap 5 thun ktaorg kenal..

kenal thru YM jer...thanx ym..heee..knal 01/09/2006, tunang 13/04/2009, nikah 12/03/2011..tarikh mmg x specific la..janji segalanyer selesai n berjalan lancar..alhamdulillah..

nk tnjuk gak gmba kawen..ngee...taraaaa



x sangka diri ini da jd bini org sbb rs cm kanak2 ribena g..pdhal umo da hmper mnjejak 27thun..omg!!!

enuff of stori mori pasal kawen aku..aktelli nk bgtau jiran dpn umah bapak mentua aku , anak dia nk kawen..tp aku rs diaorg da kawen sbb minggu lps mjlis kt sabah..menantu dia org sabah bahhh... so kiranyer ni mjlis kat blah laki plak...

sekrg musim coti skolah ramai je yg kawen ek..mcm aku gak..kawen ms awal minggu coti skolah.. aku arap mjlis diaorg ni bjln lncr selncr2nyer..amin....t kalu ade org tman aku g..leh mkn ns free...hahaaa..jahat..xla..saje nk memeriahkn suasana...lgpon aku x rapat sgt ngn jiran2 aku..aku bru je duk seremban ni almost 2 bulan lbey...weeee...

hmmm..okla..t aku update g..da di du di daaaaaaa~~~
terima kasih kerana singgah.datang lagi.

first post..weee~~

weee...
ni first time nak beblog bagai...waaa...dr pagi wat ni..
hmm..hopefully blog ni dapat mnjd penawar duka lara, pengubat sedih, pencetus semangat dan mcm2 agi la...

aku arap ape yg aku wat ni x separuh jln..bak kata hubby aku wat keje smua separuh jln.. MN ADE!!!! heee...

blog ni d bina..(ayat x bleh blah..skema gler..) bukan nk mengumpat/mengeji/mencaci/menimbulkn sentimen perkauman atau ape2 aje yg negatif yg ade hanyala utk suka2 dan berkongsi SIMPLE experience yg x brapa nk ado ponn..hahaha..

sape2 yg bc (kalau ada yg bc la..wekk..) kalau ade terasa ati ke..terasa pedal ke..hmm
I'M SORRY!! ape yg tertulis, tertaip d cni hanyala nukilan dr hatiku takde kene mengena ngn yg ada atau yg telah tiada..:D

k la..da ckup pjg da ni..da di da di duuuuuuuuuuu....


terima kasih kerana singgah.datang lagi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...