Saturday, 9 July 2011

.::LAGU PENENANG HATI::.

ASMA ALLAH BY SAMI YUSUF








Asma Allah
Album : Not In My Name
Munsyid : Sami Yusuf
http://liriknasyid.com

Rahim
Karimun
'Adim
'Alimun
Halim
Hakimun
Matin

Mannan
Rahmaanun
Fattah
Gaffarun
Tawwab
Razzaqun
Syahid

Allahuma shalli 'ala Muhammad wa ali Muhammad
Ya Muslimin shallu alayh

Allahuma shalli 'ala Muhammad wa shahbi Muhammad
Ya Muminn shallu alayh

Latif
Khabirun
Sami
Basirun
Jalil
Raqibun
Mujib
Ghafuur
Syakuurun
Waduud
Qayuumun
Rauuf
Shabuurun
Majid

Allahuma shalli 'ala Muhammad wa ali Muhammad
Ya Muslimin sallu alayh

Allahuma shalli 'ala Muhammad wa shahbi Muhammad
Ya Mumineen shallu alayh

Allahu Akbar Allahu Akbar
La ilaha illa hu
Al Malikul Quddus

Allahu Akbar Allahu Akbar
Ya Rahmanul irham dafana

Allahu Akbar Allahu Akbar
Ya Ghaffaru ighfir dhunubana

Allahu Akbar Allahu Akbar
Ya Sattaru ustur 'uyubana

Allahu Akbar Allahu Akbar
Ya Muizu aizza ummatana

Allahu Akbar Allahu Akbar
Ya Mujibu ajib duaana

Allahu Akbar Allahu Akbar
Ya latifu ultuf bina

terima kasih kerana singgah.datang lagi.

Happy Birthday Cik ManisMadu84

okies....


korang jom join kontest cik manismadu84


tak tau nak letak gamba pe...letak gamba family awak je la ek...hope u don't mind :)


tak tau nama sebenar cik manismadu84..sori~~~


kontest ended 20 Julai 2011 sempena bufday Cik ManisMadu


so cepat2 la korang ye!!!jom sokong kawan2...


syarat2nye memang mudah..jenguk kat SINI


SYARAT TERAKHIR KENE TAG 5 BLOGGER LAEN,  SO SY TAG KWN2 YG SGT SPORTING YG  RAJIN BLOGWALKING KAT TERATAK SAYA~~~

CIK MINMOSHI
CIK RETARDED KITTY
CIK CHA
CIKAZKIYA FARHANA
CIK NASYITAH

ucapan untuk CIK MANISMADU84


selamat hari lahir. semoga panjang umur dan murah rezeki. semoga berbahagia bersama keluarga tercinta.salam ukhuwah dari saya.:)

terima kasih kerana singgah.datang lagi.

BERCUTI ATAS KAPAL MACAM MAYA KARIN


Percutian atas kapal PENANG-PHUKET-KRABI-PENANG untuk 3 malam dengan SUPERSTAR LIBRA STAR CRUISE termasuk makanan dan hiburan hanya RM 956

RM956 uollllssss.....

wowww!!!!!

boleh la merasa jd orang kaya kejap walopon diri ini kureng kayo..dengan mengambil pakej ini...huhu!!!

meh intai sikit star cruise tu cm ne...








meriah tak meriah.......mewah gitu.....teringat cite PISAU CUKUR....nak rasa vogue de vass cm maya karin dan fazura leh la try bercuti naek STAR CRUISE ni plak





nak tau cam ne nak bercuti sakan macam fazura dan maya karin...klik kat SINI

terima kasih kerana singgah.datang lagi.

::TREASURE HUNT A.K.A CARI HARTA KARUN::



korang mesti da biasa dengan treasure hunt atau cari harta karun ni kan....


da lama tak join...penah join masa sekolah dulu..tu pon sekolah yang anjurkan...


memang penat tapi seronok!!missed my school day...(da tinggal sekolah hampir 10 thun lo-tua sudaaa ni)


Berita Harian ada anjurkan satu Treasure Hunt 






baru2 ni join tp tak siap pon sebab tak dapat nak baca soklan...maybe sebab pakai notebook soklan dia terlindung ngn kotak hitam konon ipad tu..hmmm xpe2 t nak cuba lagi kat pc opis plak....x nmpak lgsung soklan dia :(






tapi hadiah dia sgt menarik























cara nak join memang senang...jangan risau...arahan disediakan























korang kene tembak ball ni dulu untuk dapat petunjuk so senang la korang jawap soklan dia...




































so pe lagi...join la sekarang...klik SINI....
terima kasih kerana singgah.datang lagi.

::Gambar Majlis Resepsi Noh Hujan & Mizz Nina::

as i promise before .....


meh layan... lagi unik sebab japanese style...mula2 tgok nape pelik semacam bila perati betul2..ok not bad...laen dr yang laen....kaler mcm lebih kurang ngn majlis resepsi tomok kat SALOMA BISTRO je..hee...








 x jumpa video kawen tp kita layan lagu dr sweet couple ni la ek....






terima kasih kerana singgah.datang lagi.

Friday, 8 July 2011

::Gambar Majlis Resepsi Tomok & Ayu di Saloma Bistro::



sangat2 cantek dan unik pengantin...tahniah!!!!







meh layan video plak....






comel gler...yang bestnyer frame cek duit hantaran diaorg sama ngan aku punyer!!!heeee.....smpai sekarang frame tu berisi cek lagi..(^_^)v - dummy cek je pon..hahaaa...


semoga tomok dan ayu bahagia selamanya...amin!!!
terima kasih kerana singgah.datang lagi.

NIKITA WILLY - KU TETAP MENANTI

Comel gler minah ni...


Meski dirimu bukan milikku
Namun hatiku tetap untukmu
Berjuta pilihan disisiku
Takkan bisa mengantikanmu
Walau badai menerpa
Cintaku takkan ku lepas
Berikan kesempatan untuk membuktikan
Ku mampu menjadi yang terbaik
Dan masih menjadi yang terbaik
Ku akan menanti
Meski harus penantian panjang
Ku akan tetap setia menunggumu
Ku tahu kau hanya untukku
Biarkan waktuku
Habis oleh penantian ini
Hingga kau percaya betapa besar
Cintaku padamu ku tetap menanti
Walau badai menerpa
Cintaku takkan ku lepas
Berikan kesempatan untuk membuktikan
Ku mampu jadi yang terbaik
Dan masih jadi yang terbaik
Ku akan menanti
Meski harus penantian panjang
Ku akan tetap setia menunggumu
Ku tahu kau hanya untukku
Biarkan waktuku
Habis oleh penantian ini
Hingga kau percaya betapa besar
Cintaku padamu ku tetap menanti
Penantian panjang
Ku akan menanti
Meski harus penantian panjang
Ku akan tetap setia menunggumu
Ku tahu kau hanya hanya untukku
Biarkan waktuku
Habis oleh penantian ini
Hingga kau percaya betapa besar
Cintaku padamu ku tetap menanti
Cintaku padamu..
Ku tetap menanti
Meski dirimu bukan milikku
Namun hatiku tetap untukmu



terima kasih kerana singgah.datang lagi.

::PORT SHOPPING SUPER DUPER MURAH::

meh nak share....


org tua2 cakap isteri yang baik adalah isteri yang pandai jimatkan duit suami....ehe...tu org2 tua ckp la...


okies...tak nak pjg2 cerita aku nak share port2 murah yang boleh korang shopping, beli brg, booking hotel nak cuti2 ke...mcm2la...dengan hanya satu klik je korang boleh jimat byk!!!


serius tak tipu....aku tau mmg ada yang tau pasal benda2 murah ni tapi wat bodo je...huh rugi la kamu!!wek2 :p


ok port 1


GROUPON 






mmg mudah dan murah sampai discount hampir 90%. ok..yg ni best bercuti dan stay kat SURIA CHERATING BEACH RESORT 2 HARI 1 MALAM untuk 2 orang plus buffet breakfast untuk 2 org hanya RM 120...bestknnn....deal laen tgok sendiri la ye!!!






ok port 2


WEBUY.COM.MY




yg ni pon best... penah try inbuilding slide tak????ala yg kat Empire Subang Gallery tu...LEX SIDE RIDE nak try hanya RM6 je harga asal RM17 jimat RM 11...byk lagi deal lain la...mmg syok!!!








ok port 3 


GROUPEGO





best deal ari nih...beli kupon MAHANI MOLEQUE RM50 dengan harga RM25...wahhhh!!!jimat RM25....brg2 dari MAHANI MOLEQUE ni mmg sgt2 cantek dan comel!!!




ok port 4 


STREETDEAL


ok ni port last, tawaran dia agak menarik. ada satu deal tu discount 83 %.wat rawatan spa rambot + cuci+blow dry menggunakan L'oreal...dengan hanya RM29 kat M9 Saloon Kota Damansara.harga asal RM 180.byk gler jimat nokssss!!!





bestkann....korang daftar je...FREE JE...sign in guna FACEBOOK pon boleh!!! lagi sonang....pastu invite kawan2 tak rugi uollls :p

terima kasih kerana singgah.datang lagi.

::canteK::



ingin lukisan yang cantek2 lagi murah untuk menyerikan rumah anda ????








ingin perut cantek dan selim melim seperti ini???






ingin kaki cantek seperti ini????




ok...tamo cite pjg lebar...korang klik gamba je untuk futher information okies..tenkius...ehe...(^_^)v
terima kasih kerana singgah.datang lagi.

Meninggal Dunia Akibat Lumba Haram







PASIR MAS – Empat remaja termasuk dua pelajar dipercayai berlumba haram terbunuh selepas terlibat dalam kemalangan membabitkan empat motosikal di Banggol Chicha dekat sini petang kelmarin.

Dalam kejadian kira-kira pukul 6.45 petang itu, keempat-empat mangsa, Mohd. Fikri Mat, 19, dari Kampung Banggol Stol, Rantau Panjang, Abdul Muhaimin Makhtar, 21, dan Raja Ahmad Muzzammil Raja Mansor, 18, dari Kampung Kubang Panjang serta Mohamad Amirul Afiq Baharon, 17, dari Kampung Kubang Pak Amin mati di tempat kejadian selepas dipercayai cedera parah di kepala dan badan.


Mohamad Amirul merupakan pelajar Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Tendong di sini, manakala Abdul Muhaimin pula pelajar Politeknik Kota Bharu.


Ketua Polis Daerah Pasir Mas, Asisten Komisioner Haliluddin Rahim berkata, kemalangan itu berlaku ketika Mohd. Fikri yang menunggang motosikal jenis Honda EX-5 berlumba haram dengan motosikal lain tiba-tiba kenderaan itu meletup dan terbakar.


Menurutnya, pada masa sama, dua motosikal lagi yang masing-masing datang dari arah bertentangan dikatakan hilang kawalan sebelum bertembung antara satu sama lain.


“Akibat pertembungan itu, keempat-empat mangsa dikatakan tercampak ke jalan raya dan mati di tempat kejadian. Keempat-empat mereka disahkan mati selepas dipercayai mengalami kecederaan parah di kepala dan anggota badan.


“Kejadian tersebut berlaku di sebatang jalan raya berhampiran Banggol Chicha yang belum siap dibina sepenuhnya. Jarak jalan raya tersebut yang digunakan untuk berlumba sepanjang satu kilometer,” katanya ketika ditemui di sini semalam.




sumber : kosmonline
Oleh KHAIRI MOHAMAD
khairi.mohamad@kosmo.com.my

Alfatihah untuk arwah semua. semoga keluarga arwah tabah menghadapi dugaan ni. adek2 yang teringin nak try...tak payahlaaaa.....byk lagi benda best dalam dunia ni nk try...pada abg2 remp-it tu insap2la yek!!!


terima kasih kerana singgah.datang lagi.

::wishes to all my friends::

assalamualaikum


selamat pagi & selamat hari jumaat semua


semoga hari ini lebih baik dari semalam dan semoga hari ini segala urusan kamu semua akan dipermudahkan


aku doakan korang semua bahagia dan tabah menghadapi dugaan hidup


doakan aku dapat baby cepat ye...makbul doa korang...bagi kawan2 yang merancang nak dapatkan baby tu saya doakan anda akan menerima berita gembira ini dalam masa terdekat..semoga mendapat zuriat yang soleh dan solehah hendaknyaaa....amin


okies..jaga diri....


sape2 yang ada exam ari ni, minggu depan ke...GOOD LUCK!! ALL THE BEST


































right klik untuk dengar





terima kasih kerana singgah.datang lagi.

attention please belia-belia semua!!!!!

assalamualaikum & salam sejahtera...

aha...nak kasi semangat n love ngan korang!!!

kali ni aku nak ajak korang...a.k.a belia2 di luar sana join satu community ni..

jangan risau community ni legal..sah dari segi undang2 MALAYSIA

kat sini...kita boleh meluahkan pendapat kita tentang mcm2 isu dan papela topik yang korang nak tau dan nak luah janji benda tu x mencetuskan isu2 yang menjatuhkan maruah diri sendiri..(phm2 je la ek!!!)

and then yang best nye...bila korang join....kalau ajak kawan2 lain boleh dapat seringgit sorang kawan.aktiviti lain yang boleh mendatangkan DUIT...jawab survey yang diaorg bagi...boleh dapat duit...brape tu ikut survey tu la brapa harga dia..ala setakat jawab beberapa soklan x sampai 2 minit leh dapat duit..apa slhnye...hahaaa....


jom2 korang...

syarat nak masuk kene ada account FACEBOOK..aku sure semuaorg ado...mudah.. dan senang..xde yuran pon!! free of casssszzz :p

and klik SINI untuk maklumat lanjut..join jangan tak join....




terima kasih kerana singgah.datang lagi.

Thursday, 7 July 2011

TOP UP HOTLINK DAPAT IPAD!!!

wowwww.....


top up hotlink boleh dapat ipad 2 tak pon ipod...


bestnyerrrr....




macam mane nak dapat ye...


klik SINI la.....




EN GOOGLE


terima kasih kerana singgah.datang lagi.

Wednesday, 6 July 2011

Jom Join Giveaway Gadis Desa



yeayyyy...aku join GA lagi...


meh join skali. klik SINI nak tau syarat2 ye



syarat terakhir kene TAG kawan2...so aku tag 

NURPISKA

SHARON 

 ok done...arap2 boleh dapat hadiah...fuhh...heeee....





terima kasih kerana singgah.datang lagi.

Wordless Wednesday #2 -ice cream of the week-





terima kasih kerana singgah.datang lagi.

apa sudah jadi dengan facebook???!!!

pls anyone...help!!!






tau tak apa benda tu???x paham la...virus ker??? selalu sangat jadi..sampai org tanya...ape yg ko merepek tu???


argghhhh...ape tu????tolong pls...anyone..


thank you T_T

terima kasih kerana singgah.datang lagi.

TRANSFORMERS DARK OF THE MOON

korang da tengok transformers yang baru ni??






TRANSFORMERS-DARK OF THE MOON


wehuuuuu....aku daaaa....


ape yg aku leh cakap.....


 TERBAEK!!!!!!


::thumbs up::


aku memg follow muvee ni dr yg lepas2...ms nak tgok yg baru ni ada org ckp...xyah tgokla..bosan...


hmmm....xpe2..aku nak tgok jugak.....nak g sabtu ahad wayang full...g ari isnin lepas...huhu...full jugak nasib ada seat...fuh!!!


lambat sikit masuk sbb tunggu en kaseh syg queue beli popcorn...serius ramai org!!!


ok part yg dtunggu2..it's muvee time!!!


serius suka cite nih!!!mcm2 ada....lawak dan unsur suspen dia...aku yg tgok bwh ni da geram2 sbb takut bumble bee kene belasah...bumble bee sgt2 chomel ok....bumble bee sedey pon aku leh sedey skali...wawa.....part robot2 ni lawan2kn..rs nak masuk dlm wayang nk bg sokongan kt optimus prime tu  belasah si sentinel tu cukup2...wah... (maap sy tgok yg bukan 3D ya..hekss) ..kalau tgok 3D ni..kompem jerit2 nih...hahaaaaaa....untuk guys...awek yg ganti MEGAN FOX tu mmg sgt cun dan hot dari Megan Fox!!!!ehe...




alamak aku terlebey sudaaaa...ape2 korang layan ar sendiri...BEST!! (untuk aku la tak tau la org len kannnnn)


meh tgok trailer dia :





terima kasih kerana singgah.datang lagi.

Kembar Rentung Berpelukan


Nur Fatin Farhana (kiri) dan Nur Fatin Farhanah

KUALA TERENGGANU – Pilu hati seorang bapa apabila melihat anak kembar perempuannya rentung dalam keadaan berpelukan selepas gagal menyelamatkan diri dari rumah mereka yang terbakar di Kampung Durian Mas, Manir dekat sini semalam.

Kejadian pukul 9.15 pagi di rumah kos murah Program Pembangunan Rakyat Termiskin (PPRT) itu menyebabkan dua kanak-kanak malang masing-masing berusia tiga tahun, Nur Fatin Farhana dan Nur Fatin Farhanah mati di lokasi kejadian selepas rentung lebih 50 peratus.

Sebelum kejadian, kedua-dua mangsa sedang bermain di dalam bilik manakala bapa mereka, Hamid Mustafa, 40, sedang tidur di ruang tamu manakala ibu mereka, Suriyani Sulong, 40, sedang bekerja sebagai tukang cuci di Sekolah Menengah Agama Khairiah di sini.

Difahamkan, Hamid yang menganggur dan menghidap penyakit sawan tidak berupaya untuk berjalan jauh.

Mengimbau semula kejadian itu, Hamid memberitahu, dia menyedari berlaku kebakaran selepas terdengar jeritan sepupunya, Wan Norizan Ismail, 40, yang tinggal di kawasan sama mengatakan kepulan asap keluar dari tingkap bilik.

Katanya, dia cuba bangun untuk mendapatkan pasangan anak bongsu daripada tujuh beradik itu tetapi gagal kerana api yang semakin marak.

“Saya sedih kerana tidak mampu menyelamatkan mereka kerana kesihatan saya tidak mengizinkan. Saya cuba membawa mereka keluar dari bilik itu tetapi tidak mampu,” ceritanya di sini semalam.

Tambahnya, pasangan kembar itu jarang bermain di dalam bilik kerana mereka lebih gemar bermain di ruang tamu dan luar rumah.

“Malam sebelum kejadian, mereka langsung tidak mahu tidur walaupun sudah pukul 4 pagi hinggakan isteri saya terpaksa melayan mereka,” katanya lagi.

Sementara itu, Wan Norizan berkata, dia terus menjerit nama pasangan kembar itu untuk menyuruh mereka keluar sebaik ternampak asap.

“Selepas tidak nampak kelibat kanak-kanak itu, saya mencari bapanya yang berada di ruang tamu. Selepas api padam, anggota bomba menemui mereka yang sudah rentung itu sedang berpelukan,” katanya.

Penolong Pengarah Operasi Bomba dan Penyelamat Kuala Terengganu, Mohd. Ridzuan Hassan berkata, kedua-dua mangsa dipercayai meninggal dunia kerana lemas akibat kepulan asap selain melecur.

sumber :kosmo

semoga roh si comels ini dicucuri rahmat. semoga keluarga mereka tabah menghadapi kenyataan dan mengambil iktibar di atas ape yang berlaku.
wallahualam

terima kasih kerana singgah.datang lagi.

Tuesday, 5 July 2011

:: last post ::




ok..serius ni..mmg last post dari aku..pas ni aku da x wat new entri da...




tp...




tp...




tp untuk hari ni saje...esok laen cite....


mlm ni..nak konsentrate wat survey....blogwalking...follow blog org....balas singgah blog org yg sudi menyinggah blog ni...reply shout2 kat tepi ni..dan semua la nak balas jasa2 kawan2 blogger yg laen...tQ...pls singgah selalu ye...


segala kritikan dan komen yg membina amatla dialu2kan..tp sila jangan guna bahasa kesat.harap maklum terima kasih!!!




ada yang tak patut ada dalam blog ni...yg patut ada..sila suggest kat aku...daku sudi mendengarnyer membacanyer..ehe....


ok c u then..rajin2la..mencatat di SHOUTMIX sy...sy akan mencatat di SHOUTMIX/CBOX anda juga!!!!ehe.. :p

terima kasih kerana singgah.datang lagi.

::jom jalan-jalan di jakarta::



wee..serius lama giler tak melancong...


rindu zaman belajar dulu..panjang gak kaki nak bejalan-jalan...kini tiada lagi..huk T_T


dulu penah gak sekali g SINGAPORE...walopun x berduit ku jejak juga bumi singapore..yela...nk tgok2 org ckp...tp serius best!!! tp yg parahnye bab currency la...tp itsokay..ehee..setakat jln2 spend 20-30 dollar ape salahnyerrr...^_^


gamba lama..zaman anak darrrr...aummm...ehe...aku yg paling pendek of coz :(


ajak en kaseh syg..hmmmm...dia akn ckp...."bukan abg xmo...abg sebok ney....len kali abg bwk jalan2 ek...lg pon kta nak balek miri 2 minggu kn...cuti2 la tu"...heksss....


wawa....sobs.... sob..xpela...mmg dia sebok pon sib baek dia cover ngn jln2 n shopping2 everyweek..kalo tak.... wachaaaaa!!!...ehe...maen je yang...wacha manja2 jek...wek2!!!


eh....ada deal terbaru nk g JAKARTA...


jom2...


TRIP KE JAKARTA(3 HARI 2 MALAM)HANYA RM 388 WOWWWW!!!!
PAKEJ TERMASUK :
Stay di Ibis Hotel City Centre, Jakarta + Garuda Indonesia Return Tickets (tiket pegi balek ni nokssss) + Sarapan Pagi + Airport Transfers.

klik SINI untuk maklumat lanjut!!!




Jangan lupa shopping sekali..n don't forget souvenir untuk ai yer!!! ehe....


terima kasih kerana singgah.datang lagi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...