Saturday, 16 July 2011

:: GAMBAR MAJLIS PERNIKAHAN & BERINAI FARAH AF2 & JOHAN ::

* ralat- ehe...silap tak tau nape teringat nama laki dia adam...haha...sori sangat2!!hehee...saya tukar balek k!!


alhamdulillah...farah dan hubby nyer selamat diijabkabulkan....






tahniah buat pengantin...chantekkkk sangat2...sweet giler....


sama cantek sama padan...semoga farah dan hubby akan bahagia selamanya....amin


malam berinai:









the pelamin: (sangat chantek dan romantik!!)






majlis pernikahan :
















en. kawtim pon adooo...pasni turn dia plak ek...eheee....pandai je aku...


SEMOGA BAHAGIA DAN TABAH MENGHADAPI DUGAAN BERUMAHTANGGA.SEMOGA DIKURNIAKAN ANAK YANG SOLEH DAN SOLEHAH

kredit to :  OHBULAN best!!

terima kasih kerana singgah.datang lagi.

Friday, 15 July 2011

adakah patut???



gambar hiasan. aku tak cun cam nih pun...ehee:p


ade ke patut???

pernah tak korang kene PAKSA ngan promoter untuk beli barang diaorang atau guna servis yang diaorang tawarkan???


memang tak patutkan...ye...aku tau keje dia memang promote...tu memang cara dia nak cari rezeki...tapi bukan dengan PAKSA orang lain!!


alkisahnya begini...

pagi tadi g giant senawang.  saje pegi sana nak gedik survey mask and night krim...fyi...muka aku ni jenis berminyak tapi alhamdulillah takdela jerawat teruk ke..cuma takde licin sangat macam kulit baby sebab muka ni memang tak berjaga dari dulu...pas kawen ni baru sebok nak jaga..ehe...

tengah2 survey barang kat guardian(dalam giant ada guardian dan macam2 kedai laen) rasa diri ini diusha dari jauh...ya itu dia amoi cina duk perati aku...mesti dia da aim aku nak promote barang..takpe2 aku wat bodo je...pas cek semua harga barang aku pon kuar dari guardian nak gi beli COOLBLOG faveret aku...

adegan pun bermula...

amoi: kakak..kakak...i punyer company ada buat promotion untuk facial murah saja...

aku: oh ye ke..ok...(jalan lagi- amoi tu ikut jugak da la dekat giler-ok tak pe aku rilek je)

amoi: murah saja kakak harga asal RMXXX (aku da lupa) sekarang offer RM39.90

aku: yeke...tak pe..takpe...

amoi:try la kakak..murah ..murah...

aku: takpe..takpe...(ikut lagi si amoi ni-tak putus asa tu)

amoi: murah kakak..try la...

aku:tak pela i mau pegi depan ni...

amoi: takpe..murah..u try dulu..memang bagus

aku: takpela..(aku tgok muka dia-ada jerawat.yes!!!ada point) u pegi try dulu la muka u pun ada jerawat....(dalam hati gelak)

amoi: *muka tak puas hati* muka i memang teruk!!!tapi muka u lagi teruk!!!!!

aku: hmmmm....

patut tak patut dia wat cam tu....aku tau aku pon salah tak patut cakap gitu...dia duk paksa aku aku rimas la..da la aku takut nak percaya benda2 gini..aku cakap kat dia rilex je..takde tinggi suara pon...tapi dia dengan tinggi suara nye sambil tunjuk2 jari kat muka aku...

PATUT TAK PATUT???? tak patut....

ok...aku jalan je terus...malas nak layan orang yang bangang  cam tu (maap agak kasar di situ)...huissshhhh...aku tak penah cakap pon muka dia terok aku cakap pasal jerawat je..terus dia melenting.childish!!!orang macam ni memang pantang kene reject....kakak yang jalan kat belakang aku pun terkejut ngan amoi tu....terkejut dengan suara tinggi amoi tu...akak tu cakap " ish...maen paksa2 orang plak" ...tu ar kan tak patut betol kannnnnn.....

sib baek la amoi tu tak rosakkan mood aku nak beli cool blog..


da beli cool blog: chocolate coolblog + pearl...sedapnyerrr....



balek umah terus ngadu kat mak kat MIRI ngan en kaseh syg yang baru balek dari semayang jumaat..cian diaorang terpaksa dengar aku membebel...hahaaa



arap2 pas ni tak jumpa la adegan gini lagi..malu pun ada juga..tapi hak kita la nak terima sesuatu tu.tak perlu dipaksa2!!!korang kat luar sana hati2 dengan orang yang tak hormat orang gini.kalau barang bagus takyah promote pun orang nak kan!!!grrr


terima kasih kerana singgah.datang lagi.

Kenapa anda harus guna P1 Wimax


assalamualaikum and hello semua~~

hope all of u were just fine where ever u are...(^_^)v

nak share something...pasal P1 Wimax. before this..penah wat entri nape aku blogging dan kaitan nyer dengan P1 Wimax. check SINI



memang serius tak rugi pakai P1 Wimax...puas hati sangat2...alhamdulillah...nak download cite tu senang2 je...satu cite boleh la siap dalam 30-40 minit kalau nak download. sebab bukan premium member so take time la tapi tak la lama sangat kan...lagipun masa tengah donlod tu bukak belas2 blog tambah2 dengan blog yang pelbagai ragam tu so kira okla...aku pakai notebook je...taula kan notebook ni kapasiti dan performance dia tak la sehebat PC. so kira not bad la...

sekarang P1 Wimax ada wat promotion..

1 plan , 2 broadband, 1bill : daftar percuma sekarang


TAK RUGI!HIGHLY RECOMMENDED!TAK PERLU MENUNGGU LAMA LAGI. KLIK SINI

terima kasih kerana singgah.datang lagi.

3 Jam Diculik Lapan Laki


gambar hiasan semata-mata:en google 


SENTUL: Seorang kanak-kanak perempuan berusia 10 tahun berdepan detik cemas apabila diculik selama tiga jam oleh sekumpulan lapan lelaki sebelum diikat tangan dan ditutup mulut dengan pita pelekat dalam kejadian di Taman Dato Senu, di sini, tengah hari kelmarin.

Dalam kejadian kira-kira jam 1.40 tengah hari itu, mangsa, Dania Syazwana Azahar Ahmad, turut cedera di siku dan kaki selepas terjatuh dari dukungan seorang penculik ketika dia dilarikan ke tempat persembunyian.

Bagaimanapun, dia dapat diselamatkan selepas seorang lelaki warga emas yang kebetulan melihat sekumpulan lelaki sedang mengurung seorang kanak-kanak di belakang sebuah kedai kira-kira satu kilometer dari rumah kanak-kanak itu sebelum bertindak berani memukul kumpulan lelaki terbabit dengan kayu.

Tindakan itu, menyebabkan semua lelaki terbabit yang terkejut cuba melawan, tetapi gagal sebelum mereka bertindak melarikan diri. Menceritakan kejadian itu, Dania berkata, sebaik mahu menutup pintu rumahnya di tingkat enam Flat Sentul Murni, di sini, selepas pulang dari sekolah, seorang lelaki tidak dikenali tiba-tiba menariknya dari arah belakang dan menutup mulutnya hingga dia tidak boleh menjerit meminta tolong sebelum mengheretnya turun ke tingkat bawah.

“Sebaik tiba di tingkat bawah, lelaki terbabit mendukung dan membawa saya ke taman permainan berdekatan sebelum memberi isyarat kepada rakan lain.

“Malangnya ketika itu, saya terjatuh dari dukungan lelaki berkenaan menyebabkan kecederaan di kaki kanan dan siku kiri saya,” katanya ketika ditemui di rumahnya, di sini, semalam.

Menurutnya, lelaki itu mendukungnya semula dan meneruskan perjalanan ke belakang deretan sebuah kedai di Kampung Pauh Seberang kira-kira satu kilometer dari rumahnya.

“Di belakang kedai itu, mereka mengikat saya di satu kerusi sebelum menutup mulut saya dengan pita pelekat menyebabkan tidak dapat berbuat apa-apa dan hanya berdoa supaya selamat.

“Mereka juga meminta wang, namun saya hanya mampu menggelengkan kepala kerana tidak mempunyai wang langsung menyebabkan mereka naik berang,” katanya.

Dania berkata, beberapa jam kemudian, seorang lelaki berusia 50-an yang menunggang motosikal kebetulan melihat kejadian itu terus menghampiri mereka dengan sebatang kayu.

“Saya lihat pak cik itu terus memukul penculik dan rakannya dengan sebatang kayu. Mereka cuba melawan tetapi tidak berjaya dan terus melarikan diri,” katanya yang masih trauma dengan kejadian berkenaan.

Menurutnya, selepas membuka ikatan di tangan dan pita pelekat di mulut, lelaki itu menghantarnya pulang ke rumah sebelum menceritakan kejadian itu kepada ibunya, Masni Abu Bakar, 30-an.

Selepas ayahnya pulang, mereka terus membuat laporan di Balai Polis Jinjang sebelum mendapatkan rawatan di Hospital Kuala Lumpur (HKL).

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Sentul, Asisten Komisioner Zakaria Pagan mengesahkan menerima laporan. dan siasatan lanjut sedang dijalankan bagi mengenal suspek.

Setakat ini, tidak diketahui motif kumpulan lelaki terbabit kerana mereka langsung tidak menghubungi ibu bapa Dania bagi meminta wang tebusan sebaik menculik kanak-kanak itu.

Oleh Kalidevi Mogan Kumarappa dan Siti Nor Hidayatidayu Razali 
am@hmetro.com.my



syabas pakcik a.k.a warga emas tersebut :p, usaha murni pakcik dah selamatkan seluruh Malaysia dari bersedih dengan kekejaman manusia durjana itewww....ape ke bangang (maap bahasa kesat...heeww) mamat lapan orang culik sorang budak...tak cool langsung okey!!!!da la mintak duit ngan budak2 tak trill langsung..wei carik keje halal la wei!!! askdhfhk!!! jadi la lelaki berguna sikit wei...malu je...*maaf ter-emo* 


scaryla...depan umah pon da nak kene culik..depan umah sendiri pon tak selamat...yela mesti kita tak sangka dan tak terfikir pon akan berlaku penculikan depan rumah sendiri..so watch out!!!!hati2 la ye wahai parents dan adik,kakak, abang termasuk diri sendiri sekalian.(^_^)v


MALANG TIDAK BERBAU

terima kasih kerana singgah.datang lagi.

Thursday, 14 July 2011

::iklan sebentar:







hi guys...iklan jap boleh? tak suka scroll bawah ye!!  :p


gurls...V-zone anda sihat tak? meh nak bagi some freebies...


suka inai tak?ada tawaran hebat inai pengantin RM15 je!!!murah..murah murahhhh...(ari tu masa kawen nak wat inai pengantin kene bayar RM50..mahal kannn..tapi hasil memuaskan :p) jom berinai lagi...


dapatkan 2 flight seat for FREE ke JAKARTA!!!!wooowwwww...


take the best foto of u in ur jeans....mana tau ada chance nak dapat IPAD2 and other fun stuffs here..


see the world!!send it home...want to know how???eheee (^_^)




ok tQ for reading...please come again later (~_*)v
terima kasih kerana singgah.datang lagi.

Jom Kenal Nur Fathia



hai korang...


korang mesti da biasa tengok cite Stanza Cinta...tak pon Nur Kasih


dan korang mesti kenal ini awek...








Nur Fathia...cantekkan...

pas beberapa kontroversi yang melanda..kabarnye dia nak berehat kejap dari dunia lakonan...korang mesti da tau kan isu2 yang dibawa oleh minah ni ke set Stanza Cinta...hmm...arap2 masa dia rehat seketika nanti leh la renung-renungkan perangai dia...cantek dan berbakat...rugi kalau perangai burokss...ehe...korang nak tau lebih lanjut nape dia nak 'rehat' korang tengok SINI ye....

ok...

meh kenal2 ngan Nur Fathia

PROFIL

NAMA SEBENAR: Nur Fathia Abd Latiff
LAHIR: 1 September 1987 
ZODIAK: Virgo
ASAL: Ayer Hitam, Pulau Pinang
KELUARGA: Anak sulung daripada empat beradik
KERJAYA: Pelakon, model dan pelajar
CITA-CITA: Peguam/Seniwati yang dihormati
DRAMA: Joe & Faridah, Nur Kasih, Dunia Batinku, Di Bawah Ketiak Isteri, Bila Musang Berjanggut, Laila Asyikin, Hani, Mek Kelate, Hani
FILEM: Al Hijab
IKLAN:Sunsilk, Nespray, Brylcream, Hotlink, Perodua dan Panasonic


jom tengok gambar laen






gambar semua en google ek




rasa dia pakai tudung lagi cun kot...eheee...:)




GUD LUCK TO FATHIA.TINGKATKAN PRESTASI KURANGKAN KONTROVERSI. (~_*)v

terima kasih kerana singgah.datang lagi.

:nora elena : siti saleha minta maaf:




wah..tekejut tengok gambar2 siti saleha yang tersebar kat internet

dasyat2...

jom layan...
















cantekkan dia...

disebabkan gambar2 ni tersebar dia pon minta maaf kepada peminat2 dia 















ok...xpela...benda da jadi..biasala bila da fofular orang akan selidik sampai ke lubang cacing nak jatuhkan orang laen..adat manusia la tu...benda yang lepas jangan dikenang~~bawak2 la berubah...ehe...sebab tu kena pandai bawak diri *pesanan untuk diri sendiri juga walaopon diri ini bukan retissss*...hahaaaa...berfikir sebelum nak wat sesuatu jangan maen taram je...huhu...


semoga Malaysia melahirkan artis yang bertaraf internationale yang berbakat dan berdisiplin dan jauh dari publisiti murahan.


-kredit to beautiful nara
terima kasih kerana singgah.datang lagi.

::2 Mati 1 Parah Sebab Lampu::



en google

HULU SELANGOR: Keengganan menutup lampu bilik untuk tidur mengundang kemarahan seorang lelaki warga Vietnam hingga sanggup menikam dua rakannya hingga mati manakala seorang lagi parah dalam satu kejadian di sebuah rumah kedai di Jalan Orkid, Bukit Sentosa, tengah malam kelmarin.

Dalam kejadian kira-kira jam 12.30 tengah malam itu, lelaki berusia 28 tahun berkenaan yang ingin tidur meminta seorang daripada tiga rakannya itu menutup lampu bilik namun tidak diendahkan menyebabkan lelaki itu naik berang lalu berlaku pergaduhan sesama mereka.

Ketua Polis Daerah Hulu Selangor, Superintendan Norel Azmi Yahya berkata, dalam pergaduhan itu, suspek bertindak di luar kawalan apabila menikam tiga rakannya dengan pisau menyebabkan dua maut di tempat kejadian manakala seorang lagi cedera parah.

Menurutnya, mangsa pertama yang berusia 25 tahun maut akibat ditikam di perut manakala mangsa kedua yang berusia 36 tahun pula ditikam di dada dan luka di tapak tangan kiri.

“Mangsa ketiga yang berusia 23 tahun turut cedera di tapak tangan kiri dan dihantar ke Hospital Selayang untuk rawatan.

“Siasatan awal mendapati semua mereka adalah pekerja sebuah kilang tin di Bukit Sentosa. Dua mayat mangsa kemudian dihantar ke Hospital Kuala Kubu Bharu untuk bedah siasat,” katanya.

Norel berkata, selepas menikam rakannya itu, suspek terus melarikan diri, tetapi ditahan polis di kawasan kilang tin tidak lama kemudian dengan keadaan baju berlumuran darah.

“Selepas berjaya ditahan, suspek menunjukkan tempat pisau yang digunakan untuk menikam mangsa yang dibuang kira-kira dua kilometer (km) dari tempat kejadian.

“Suspek disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan (KK),” katanya.


Oleh Muhaamad Hafis Nawawi
mhafis@hmetro.com.my


ishh...macam2 la...nyawa orang da macam nyawa ikan senang2 je. mesti berfikir ikut emosi ni.. tu la ikut hati mati!!

terima kasih kerana singgah.datang lagi.

Khalwat dengan kakak ipar


erk...scarynyer tajuk dia..hmmm...kita lihat sape yang kena....

gambar dari en google.takde kene mengena ngan kes..ehe (~_*)v


ALOR SETAR: Helah seorang lelaki konon dia bersama isterinya menyewa bilik sebuah motel di Jalan Suka Menanti, di sini, bagi mengelak dicekup berkhalwat tidak menjadi apabila wanita itu sebenarnya adalah kakak iparnya.

Lelaki berusia 30 tahun itu mulanya memberi alasan mereka mempunyai surat nikah, namun selepas siasatan terhadap wanita berusia 32 tahun itu mendapati kenyataan mereka bercanggah dan cuba menipu anggota penguat kuasa.

Dalam serbuan jam 4.45 petang kelmarin, sepasukan anggota penguat kuasa Jabatan Agama Islam Kedah (Jaik) menyerbu premis berkenaan selepas menerima maklumat awam berhubung kegiatan maksiat yang berlaku.

Lelaki berasal dari Myanmar dan beragama Islam itu memberi alasan membawa wanita itu menyewa bilik itu hanya untuk mandi sebelum pergi melawat isterinya yang baru melahirkan bayi lelaki di Hospital Jitra (HJ).

Pegawai Penguat kuasa Jaik, Mohd Khairil Naim Johari berkata, sepasukan anggota Jaik yang tiba di motel itu kemudian membuat pemeriksaan dan mendapati sebuah bilik di tingkat bawah motel itu berkunci daripada dalam.

Beliau berkata, selepas mengetuk pintu dan memberi salam, seorang lelaki yang hanya bertuala membuka pintu kira-kira 10 minit kemudian dan terkejut melihat kehadiran anggota penguat kuasa di luar bilik disewanya.

“Pemeriksaan lanjut menemui seorang wanita yang menyorok dalam bilik dan tergesa-gesa memakai pakaian dalam keadaan ketakutan.

“Hasil soal siasat, wanita itu mendakwa dibawa lelaki berkenaan ke motel itu untuk melihat adik perempuannya yang juga isteri lelaki itu yang baru melahirkan anak manakala lelaki itu memberi alasan wanita itu sebagai isterinya,” katanya.


Oleh Zuliaty Zulkiffli
am@hmetro.com.my


hmmm..haishhh...nape la laki suka wat hal di saat si isteri baru pas bersalin...haiyakkkk dussshhhh!!! geram nih...arap2 ni salah paham jek..(nak think positif..hehe) tapi hakikatnye..ye kalau betul la nak mandi, sorang mandi sorang tunggu kat kete ke. da selesai turn yang sorang lagi plak.simple je kan..tak de la nak menimbulkan syak ke..susah2 mandi kat umah je la..ade je alasan diaorang nih...aduh...takutnye bila benda cam ni jadi.mintak2la aku ngan en kaseh syg dijauhi dari masalah2 macam ni.... [to akak ngn abe kat atas - bawak2 la insap oiiiii].cukup2la tu..kesian kat baby!!!grrr T_T

terima kasih kerana singgah.datang lagi.

Wednesday, 13 July 2011

Finalis AF 9 Bermasam Muka dan Berlagak Diva?!!


ishhh..ishhh.....macam2 la diaorang nih....

pagi tadi check facebook 1st thing yang kuar adalah pasal finalis AF9 nih...tak abis2 kontroversi diaorang nih...

baru glamer sikit tapi gosip dah berbukit-bukit...ntah pape...

okies...menurut yang aku baca kat OH ARTIS...

cerita ni bermula apabila mereka menjayakan rancangan TV di Bali (waaa g Bali..jeless ai-ok straight to the point) FINA AF9 terlihat LENA berbuat 'sesuatu'..hmm...ape bondo eh wallahualam la.....

yang penting perkara sumbang- itu yang tertulis kat OH ARTIS tu..aku taip balek jer..hahaa....so korang nak tau lebih baca kat SINI ye....




ntah pape diaorang nih...belom pape macam2 cite..arap2 ape pon yang berlaku bolehla jadi pengajaran untuk korang ye..lagi2 yang teringin sangat nak jadi retissss tu...please behave well k...bagus macam mane pon kalau perangai hampeh tak ke mana beb!!!!ngeee...gud luck la untuk korang semua budak AF9.enuff of stupid controversy!

terima kasih kerana singgah.datang lagi.

::jom terjah blog::



jom spread the luvs 


korang jom terjah blog my grup members.oh..by the way...grup members aku semua aweks..ehe..xtau available lagi ke tak...ahaaa...nak tau cek sendiri naaa...sini bukan ejen cari jodoh dongggg!!!


Blog : http://luckymyza.blogspot.com




header dia sangat comel, siap ada butterfly g....comel n sweet like candy..terbang kan saya ke MIRI plisss..ehe :p




Blog : http://ceriagurlz.blogspot.com




haishhh..header dia sangat comel macam tuan dia..jeles jer..blog dia pon seceria nama dia..ehe...:p




Blog : http://dizizzmalife.blogspot.com/


blog ni tak de header...blog ni simple dan tak serabut nak baca cepat je loading..i like!!!banyak informasi pasal tuan umah kat sini..yela da nama pon blog dia kan...tapi best...tQ for sharing :p




Blog : http://merahjambujingga.blogspot.com


Blog ni pon takde header image yang saya nak copy paste kat sini...tapi serius blog ni sangat kalerful rasa ceria bila singgah...siap ada lagu lagi..hihi...rasa ni blog baru kot...meh kita memeriahkan blog comel ini!!!!




Blog : http://khairunnisaatikah.blogspot.com/


header image dia x leh copy becoz dia da unable right click..but it's ok....tapi paling best one of her header image sama ngan header image aku!!!i like...leh geng nih!!heheeee....blog nih pon comel sangat macam tuan punyer kaler pink...sweet jer..one more thing dia activate ENERGY SAVING MODE...baguskan nak wat jugak laaa....:p




Blog : http://nahdatulizah.blogspot.com/


"i speak thru my finger" gud!! i like.... tapi serius image lips kat header dia sangat sexy mexy...nak gak bibir gitewww..hahaaa...blog ni pon best gak...pinky!!! tak serabut..suka singgah sini :)




Blog : http://secretoflife69.blogspot.com






ur blog is no more secret...eheeee...comel giler kan header image dia...nak patung satu boleh???nak la...nak kaler puteh tu....bekenan sangat...hekss...blog nih pon comel jugak kaler pink jugak...sweet jeee...blog ni pon tak serabut....hihi..jom singgah...




ok...bestkan my grup members...awek cun tu semua..ape g jom terjah sama mereka...yok!!!






terima kasih kerana singgah.datang lagi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...