Saturday, 13 August 2011

hatiku tiada di sini!!!

assalamualaikum...





semenjak bulan pose nih blog nih macam tak terlayan...


sibuk sibuk sibuk!!!


dah la takat suri rumah je...takde keje pon tapi tahla... sibuk tolong bapak mentua aku prepare nak niaga petang2 ., sibuk pikir nak masak ape untuk berbuka, sibuk mencari resipi, sibuk masak, sibuk kemas umah, sibuk shopping, sibuk pikir nak shopping ape...sibuk..sibuk sibuk..sibuk!!!..ape yang aku sibuk sangat tu pon aku tak tau...tapi seriously hati aku dah takde kat sini...


hati aku dah kat kampung..hari2 aku sibuk menghitung hari nak balek MIRI...da berlaki pon perangai still macam masa jadi student dolu2...tak sabar nak balek kampung tak sabar nak raya


takde mood langsung nak online..lagi2 dengan en kaseh sayang aku demam plak...huh...cepatla masa berlalu!!!


fyi, aku da siap packing nak balek miri, walhal aku nak balek lagi 2 minggu..hiks...ni tabiat aku yang aku mesti buat setiap kali nak balek kampung..packing 2-3 minggu awal..dasat tak dasat????!!! dah la aku packing baju aku sorang...en kaseh sayang aku tanya..baju abang da packing ke? hmmm...belom..nanti2 la...hehe...dasar lupa diri tol aku nih!!!!


hihi..aku kalau bab raya...aku eksaited terlebih..lebih dari kanak2 barang kali..haishhh...biarlaaaa janji aku bahagia dan tak kacau orang lain~~~


tapi yang sedihnyerrrrrr..blog aku bersawang berhabuk...tak terjaga...tengoklah last post bila...hmmm..tahla..aku dah taknak push diri da..biarla aku punyer mood comes naturally..bukan tengok orang wat 10-20 entri satu hari aku pon nak wat benda yang sama...malaslaaaa....aku takde masa..hikss.....


lagi satu benda yang wat  aku jarang update blog sebab tenet slow..sebab limit p1 wimax 20gb da abis...bulan nih aku donlod muvee tak ingat dunia..sampai limit 20gb pon abis...da bayar tapi due date dia 14hb so diaorang akan bukak balek limit 20gb tu on 15hb nih..lamanyaaa...after 20gb abis still boleh pakai lagi...tapi slowla..tu yang malas tu...nak blogwalking pon malas...huhu.... 


tapi kannn..tapi kannn...walaupon limit da abis...aku still berjaya donlod 2 muvee...walaupon pon lambat sikit...ah biarlaaaa...hihi...donlod muvee boleh nak blogwalking tak boleh..ape daaa...


ok la...da penat aku merepek meraban malam nih!!! ala bukan selalu...selalu duk review news je ape salah nya luahan perasaan plak...hiksss * bajet ada orang baca tul aku nih* ahhh...biarkannnnnn~~~~




SELAMAT HARI RAYA KAWAN2...LAYAN LAGU RAYA YUK!












terima kasih kerana singgah.datang lagi.

Tuesday, 9 August 2011

pelengkap hidupku


jatuh chenta ngan lagu nieee~~~


jom nyanyi ramai2!!yeayy~~


pelengkap hidupku eren feat romi (^_^)v


pelengkap hidupku


terima kasih kerana singgah.datang lagi.

berbuka puasa dengan encik kaseh sayang



heee...nak share sumthing...


last week g berbuka puasa ngan en somi a.k.a my en kaseh syg kat


KLANA RESORT, SEREMBAN






price affordable, makanan sedap2 belaka (semua best!!), environment sangat menenangkan...
tempat solat disediakan even untuk solat terawikh pon ado! ada orang nyanyi2 lagi...and ada ustaz yang akan bacakan doa sebelum berbuka puasa...










nice kannn...heee...ada rezeki nak g lagi laaaa....








terima kasih kerana singgah.datang lagi.

BAPA KEPARAT JADIKAN ANAK HAMBA SUNTIK DADAH



gambar hiasan dari bang google


JOHOR BAHRU: Seorang kanak-kanak diperlakukan seperti hamba oleh bapa kandung apabila ditugaskan menyuntik dadah ke tubuh orang tuanya itu ketika gian dan jika gagal berbuat demikian, kanak-kanak berkenaan bukan saja dimaki-hamun, malah dipukul lelaki terbabit.

Selain kerap dipukul jika enggan mematuhi arahan, kanak-kanak tujuh tahun itu tidak bersekolah sebaliknya menjaga lelaki berusia 40-an terbabit termasuk memasukkan dadah ke badan untuk melepaskan gian.


Kanak-kanak lelaki itu dikatakan mahir menggunakan jarum dan dikhuatiri mengikut jejak bapanya yang menjadi penagih dadah tegar.

Perkara itu dibongkar pengurus pusat perlindungan golongan kurang bernasib baik, Rumah Sinar Sofia, Ari Rahayu Rahmat, 41, yang menyifatkan kelakuan penagih terbabit amat melampau dan membawa pengaruh buruk kepada anaknya.

Menurut Rahayu, tindakan lelaki terbabit memberi tekanan mental kepada kanak-kanak itu yang juga anak sulung penagih dadah terbabit bersama pasangannya.

berita selanjutnya baca di harian metro naaaa....


gerammmm nih...nape la bapak dia tergamak buat anak dia jadi macam tu. eee...bangang punyer orang tua... ish...tak pasal2 aku ngamuk pagi2 nih...hmmm...jahatla...cian anak tu...bagi kat aku pon tak pe...hisshhhh...

tu la nak sangat pekena dadah tuuuuu...rosak segala akal pikiran...ada ke patut!!!! eee...amek kau biar kena tahan kat seumur hidup...huh... 

arap2 si anak tak jadi macam bapaknye....:(

terima kasih kerana singgah.datang lagi.

Monday, 8 August 2011

gambar khairul fahmi@apex dan dahlia teck tersebar di internet

assalamualaikum...


hmmm..eheee..... nak share nih~~~


gambar2 apex dan 'adek' kesayangan nyer da tersebar...ni kot bukti yang dimaksudkan cik jejariruncing tu pasal ex-tunang dia...hmmmm....







erk...orang yang sama kah?? hmmm..korang pikir la sendiri ek...


sama2 la kita amek iktibar dengan ape yang berlaku...pikir sebelum bertindak dan bercakap~~~jangan ikut perasaan...da tak de jodoh antara korang nak wat cam ne kannnnnn...


sumber: ohbulan n bang nara (~_*)v




ehe..entri first selepas beberapa hari menyepikan diri.sori!! buzy~~ tak sempat nak balas kunjungan yang singgah..makaceh sayang2 sekalian...insyaAllah t saya singgah n follow ek!! tQ sebab tinggalkan jejak.

terima kasih kerana singgah.datang lagi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...